Gerecyclede gordijnen duurzaam Karwei

Duurzame gordijnen inspiratie

Gordijnen mogen niet ontbreken in je huis. Ze zorgen voor een behaaglijke sfeer, gordijnen maken de wintermaanden nog warmer en voor de akoestiek in de ruimte zijn ze ook erg fijn. Voorzie elke ruimte thuis van goede raamdecoratie en maak het nog meer af met gerecyclede gordijnen. Want van oude stoffen en PET-flessen maken we de mooiste ‘nieuwe’ stoffen voor jarenlang plezier!

Gerecyclede gordijnen

Bij Karwei vind je veel verschillende gordijnstoffen waar je - op maat - gordijnen of vouwgordijnen van kunt laten maken. Een aantal van deze stoffen zijn gemaakt van gerecyclede grondstoffen, zodat je behalve voor een heel mooi gordijn, ook voor een hergebruikt product kiest. Groen bezig dus!

Wist je dat?

• Stof Eline is gemaakt van 70% gerecycled katoen van oude jeans. In 2 meter gordijnstof zit een volledig oude jeans verwerkt.
• Stof Sabine, stof Loek, stof Kayla en stof Cradle zijn gemaakt van 100% gerecycled polyester. Dit garen is gemaakt van PET-flessen. In 1m2 stof zijn maar liefst 14 flessen verwerkt.
• We hebben nieuwe stoffen toegevoegd aan de vtwonen gordijnencollectie: stof Scott new green, stof Two tone, stof Canvas en stof Grain. Ook deze stoffen zijn voor een deel gemaakt van garen uit gerecyclede PET-flessen.

Gordijnen gemaakt van PET-flessen

Gelukkig komen er elke dag meer producten die gemaakt zijn van PET-flessen en gerecyclede jeans. Ook wij leveren graag onze bijdrage aan deze manier van produceren, en we zijn erg trots op onze ruime collectie aan gerecyclede gordijnen, die we blijven aanvullen. Bovendien staan deze verschillende stoffen ook nog eens fantastisch in jouw interieur!

Gerecyclede gordijnen, hoe werkt dat?

PET-flessen - plastic frisdrank flessen - moeten voldoen aan hoge kwaliteits- en veiligheidseisen, waardoor dit plastic erg geschikt is om te recyclen en er mooie stoffen van te maken voor bijvoorbeeld gordijnen. De flessen worden gesorteerd, gemalen en gewassen en daarna gesmolten met plastic snippers. Uiteindelijk worden ze gesponnen tot een draad, waarvan de gordijnstoffen worden geweven.

Stoffen met natuurlijke uitstraling

De gordijnen hebben allemaal natuurlijke kleuren. Zo heb je de pastelkleuren lichtblauw, lichtroze en beige. Ook hebben we een roodbruine aardtint, een bronzen stof en een blauwgrijs gordijn. Veel diversiteit in de kleuren, maar ook is er veel diversiteit in de soort stof. Sommige stoffen zijn namelijk lichtdoorschijnend en hebben daardoor een dunnere stof. Dit is gordijnstof Loek en Sabine. Ideale gordijnen voor in de woonkamer. De andere stoffen zijn wat dikker en zullen daardoor minder licht naar binnen laten schijnen. Dit is gordijnstof Kayla en Cradle. Perfect voor in de slaapkamer!

Leen gordijnstofstalen

Kom de stoffen bekijken en voelen bij jouw Karwei. Onze gordijnspecialisten in de bouwmarkt helpen je graag verder bij jouw gordijnwensen. Twijfel je nog? Neem dan een aantal stofstalen mee naar huis. Zo kun je thuis goed zien hoe de verschillende stoffen kleuren bij de rest van je interieur, en wat het zonlicht doet met de kleuren op de stalen. Je kunt ook eenvoudig de stofstalen online bestellen om een beter beeld te krijgen van de gordijnstoffen.

Gordijnen op maat!

Jouw droomgordijnen gevonden? Ontdek onze Karwei Inmeetservice en binnenkort hangen je nieuwe gordijnen in huis! Online kun je in de gordijnen op maat laten maken, in een paar eenvoudige stappen. Wil je dit samen met een van onze gordijnspecialisten doen? Kom dan naar jouw Karwei en we vullen het samen in!

Gratis advies & inmeten bij jou thuis

Er zijn heel veel soorten raamdecoratie. De juiste keuze maken én goed inmeten is dan ook niet altijd makkelijk. Daarom komen wij gratis bij jou thuis om je te adviseren, de stoffen of materialen te laten voelen en je ramen in te meten!
- Snel een ervaren raamdecoratie-adviseur bij jou thuis
- Je ramen worden gratis ingemeten
- Je ontvangt gratis een kundig advies op maat

Plan nu een afspraak

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!