Paasdecoratie maken met eieren

Zwart-witte paaseieren maken

Bij Pasen horen uiteraard paaseieren. Deze kun je opeten, maar je kunt ze ook als paasdecoratie in je huis hangen! Pasen is de beste tijd van het jaar om ongegeneerd te smullen van al het chocolade lekkers, paasbroden en paasontbijtjes én tijd om je huis er op z’n paasbest uit te laten zien. En daar horen paastakken bij, mét leuke zwart-witte paaseieren! In dit stappenplan leggen we je uit hoe je zelf deze paasdecoratie maakt en deze zwart-witte paaseieren kunt schilderen.

DIY Zwart-witte paaseieren stap 1
stap 1

Blaas de eieren leeg

Dit doe je door aan de boven- en onderzijde een gaatje in het ei te maken. Prik eerst een klein gaatje van ongeveer 1 millimeter en maak deze vervolgens iets groter (2 à 3 millimeter) zodat alle smurrie er makkelijker uit loopt. Prik met je naald de dooier stuk, zet vervolgens je lippen op het ei en blaas totdat deze helemaal leeg is. Dit kan wat kracht kosten, maar de aanhouder wint! Spoel vervolgens je lege eieren goed uit onder een stromende kraan.

DIY Zwart-witte paaseieren stap 2
stap 2

Schilder de eieren en hang ze op

Geef de paaseieren een mooi patroon met een permanent marker. Ben je klaar met het schilderen? Hang de paaseieren dan op aan een mooie bos paastakken. Voor het ophangen van je zwart-witte paaseieren kun je een cadeaulint of touwtje in het gaatje prikken. Hier heb je geen plakband of lijm voor nodig. Vrolijk Pasen!

Benodigdheden

Materialen (3)
Gereedschappen (2)

Paasdecoratie en paasontbijt

Je kunt het schilderpatroon uit dit paasdecoratie idee natuurlijk ook gebruiken voor het paasontbijt. Geef de gekookte eieren bij het paasontbijt een leuk patroon met zwarte stift! Wil je bij het paasontbijt ook lekkere donuts serveren? Serveer ze dan op dit vrolijke DIY donut bord!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!