Donut bord

Donut bord maken

Een feestje te vieren? Verras je bezoek met een feestelijk bord die je vol hebt gehangen met kleurrijke donuts. Zo maak je de feesttafel direct de eyecatcher van de ruimte!

diy-1-800x800
stap 1

Op maat zagen

Shop in de bouwmarkt een timmerpaneel en een grenen ronde stok. Laat het paneel vast in de bouwmarkt op maat zagen (80x40cm). De grenen stok zaag je thuis op maat in een verstek bak (9 stukken van 10cm).

dIY-1.6-800x800
stap 2

Boren

Nu de stokjes gezaagd zijn bepaal je op het timmerpaneel een evenredige verdeling van de stokken waar je straks de donuts aan kunt ophangen. In dit geval maken we drie rijen van drie. Boor al deze 9 punten met een 18 mm houtboor. Let er hierbij op dat je niet volledig door het hout heen boort!

diy-1.2-800x800
stap 3

Bevestig de stokken

Sla vervolgens met een hamer alle stokken in de 9 gaten. Wil je het geheel extra verstevigen? Vul de gaten dan eerst met wat houtlijm, laat dit 3 minuten drogen en sla dan pas de houtjes in de gaten.

diy-1.4-800x800
stap 4

Versieren

Om de functie van het bord te verduidelijken en te versieren komt er bovenaan het bord het woord 'Donuts' te staan. Ik koos ervoor de letters te printen maar je kan natuurlijk ook direct op het bord aan de slag gaan met een stift of kwast.

diy-1.3-800x800
stap 5

Letters plakken

Bepaal tot slot de plek van de letters en spuit dit deel in met spuitlijm, laat dit 3 minuten drogen en leg de letters op het bord en duw dit voorzichtig aan.

Dan rest nu alleen nog een bezoekje aan de supermarkt voor feestelijk gekleurde donuts die mooi mogen pronken aan het donut bord. Maak de styling op de feesttafel compleet met mooie borden, schaaltjes, en bloemen en het feest kan beginnen!

Extra do it yourself styling tips

Meer ruimte nodig om al je spullen op kwijt te kunnen? Met deze schagen tafel tover je met een paar bouwmarkt artikelen zo een extra tafel in de ruimte, of ga aan de slag met deze DIY bijzettafel die je ook nog eens kunt gebruiken als dienblad om direct alle drankjes uit te delen aan je bezoek.
Heb jij het geluk dat je in de zomer jarig bent? Verplaats het donut bord dan naar buiten en geef de feesttafel extra sfeer door deze te versieren met vrolijke feestverlichting enhang een struik of boom in de tuin vol met vrolijke lampionnen.

Zelf aan de slag gegaan met het donut bord? Wij zijn benieuwd! Deel jouw eindresultaat onder de hashtag #karwei en inspireer andere, Succes!

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.