Traktatie idee: maak een donut bord

Donut bord maken

Een origineel en creatief idee voor traktaties! Heb je een feestje te vieren en zoek je nog leuke feestideeën? Verras je bezoek met een feestelijk donut bord die je vol hangt met kleurrijke donuts. Zo maak je de feesttafel direct de eyecatcher van de ruimte. Volg het stappenplan en ga zelf aan de slag met dit DIY traktatie idee!

diy-1-800x800
stap 1

Zaag het paneel op maat

Shop in de bouwmarkt een timmerpaneel en een grenen ronde stok. Laat het paneel op maat zagen bij Karwei (80x40cm). De grenen stok zaag je thuis op maat in een verstekbak (9 stukken van 10cm).

dIY-1.6-800x800
stap 2

Boor 9 punten

Nu de stokjes gezaagd zijn, bepaal je op het timmerpaneel een evenredige verdeling van de stokken waar je straks de donuts aan kunt ophangen. In dit geval maken we drie rijen van drie. Boor al deze 9 punten met een 18 mm houtboor. Let erop dat je niet volledig door het hout heen boort!

diy-1.2-800x800
stap 3

Bevestig de stokken

Sla vervolgens met een hamer alle stokken in de 9 gaten. Wil je het geheel extra verstevigen? Vul de gaten dan eerst met wat houtlijm, laat dit 3 minuten drogen en sla dan pas de houtjes in de gaten.

diy-1.4-800x800
stap 4

Versier het bord

Om de functie van het bord te verduidelijken en het donut bord te versieren kun je bovenaan het bord het woord 'Donuts' plaatsen. In dit voorbeeld hebben we gekozen om de letters te printen, maar je kan natuurlijk ook direct op het bord aan de slag gaan met een stift of kwast. Of schrijf een ander woord dat bij bij het feest, bijvoorbeeld de naam van de jarige.

diy-1.3-800x800
stap 5

Plak de letters

Bepaal tot slot de plek van de letters en spuit dit deel in met spuitlijm. Laat dit 3 minuten drogen, leg de letters op het bord en duw deze voorzichtig aan.

Een feesttafel vol traktaties

Dan rest nu alleen nog een bezoekje aan de supermarkt voor feestelijk gekleurde donuts die mooi mogen pronken aan het donut bord. Maak de styling op de feesttafel compleet met mooie bordjes, schaaltjes, bloemen en het feest kan beginnen!

Extra DIY feestideeën

Wil je naast deze leuke trakaties op het donut bord nog meer feestideeën maken? Heb je bijvoorbeeld meer ruimte nodig om al je spullen kwijt te kunnen? Met deze schragen en een houten plank tover je zo een extra tafel in jouw feestruimte. Of ga aan de slag met dit DIY dienblad van hout. Heb jij het geluk dat je in de zomer jarig bent? Verplaats het donut bord dan naar buiten en geef de feesttafel extra sfeer door deze te versieren met vrolijke feestverlichting en hang een struik of boom in de tuin vol met vrolijke lampionnen.

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.

Volg ons en mis niets!