DIY speeltafel met opbergvakjes voor je kind

DIY: speeltafel met opbergvakjes voor je kind

Laat je kind uren spelen aan zijn eigen speeltafel met opbergvakjes, die jij helemaal zelf hebt gemaakt. Ontdek hoe leuk een DIY speeltafel is voor je kleintje en hoe makkelijk je deze maakt. Je kindje kan heerlijk knutselen, tekenen, bouwen en uren zoet zijn met van alles aan zijn tafeltje. Deze lieve DIY kinderspeeltafel met opbergvakjes is ook ontzettend leuk om cadeau te geven. Bekijk hieronder de eenvoudige stappen van de DIY en maak je kleintje blij.

Het zaagplan van de knutseltafel

De MDF onderdelen (18 mm dikte) van deze DIY speeltafel hebben de volgende maten:
• 50 x 90 cm (bxl) – het tafelblad
• 2 stuks 48,3 x 46 cm (hxb) – de zijkanten
• 74 x16 cm (bxh) – het tussenschot. Deze loopt taps toe in de breedte: de langste zijde is 74 cm en loopt terug naar 72 cm.
• 46 x 17,8 cm (bxh) – de hoge kant van het bakje
• 46 x 8 cm (bxh) – de lage kant van het bakje (boven het tafelblad)
• 2 stuks 8 x 6 cm (bxh) – de zijkanten van het bakje (boven het tafelblad)
• 2 stuks 4 x 6 cm (bxh) – de zijkanten van het bakje (onder het tafelblad)
• 46 x 4 cm (bxh) – de lage kant van het bakje (onder het tafelblad)
• 2 stuks 12 x 16 cm (bxh) – de bekerhouder
• 1,5 x 12 cm (lxb) – tussenschotje van de bekerhouder

Tip!

Laat alle onderdelen op maat zagen in de bouwmarkt. Heel handig en kan je direct aan de slag met in elkaar zetten van de DIY speeltafel voor je kleintje!

Zelf kinderknutseltafel maken DIY Karwei
stap 1

Start met de zijkanten

Bekijk de tekening en maak in beide zijkanten een inkeping van 30 cm hoog aan de onderzijde, waarbij de poten aan de onderzijde 10 cm breed zijn en op 30 cm hoogte zijn ze 13 cm breed. Maak vervolgens in elke zijkant een inkeping aan de bovenzijde van 8,2 cm diep en 18 mm breed. Doe dit in het midden – in het hart – van de zijkant.

Ontwerp houten kinderspeeltafel DIY
stap 2

Zaag het tussenschot op maat

Laat het tussenschot van 16 cm hoog taps toelopen, waarbij de langste zijde 74 cm is en terugloopt naar 72 cm breed. Maak een inkeping van 8,2 cm diep in de zijde van het tussenstuk waar de plank 74 cm breed is. Doe dit aan beide zijdes/zijden? zodat het tussenschot in de zijkanten kan vallen.

stap 3

Plaats de inkepingen in elkaar

Schuif het tussenshot in de zijkanten en schroef deze vast met schroeven van 40 mm lang en 4 mm dik.

stap 4

Monteer het bovenblad

Plaats het tafelblad op het onderstel en centreer deze zoals op de afbeelding van stap 2. Verlijm het blad met houtlijm aan de onderzijde van het tafelblad.

Tip!

Schuur de kanten van het bovenblad lichtjes rond om er zeker van te zijn dat er geen splinters aan zitten.

Speeltafel peuter houten tafel DIY
stap 5

Maak het bakje op het bureaublad

Bekijk de tekening bij deze stap en stap 2. Verlijm de verschillende onderdelen met houtlijm, en lijm vervolgens de bak vast aan het tafelblad. In deze DIY hebben we het bakje een kleur gegeven, maar je kan deze ook naturel houden.

stap 6

Zaag de houder voor de pennenbeker

Kijk naar de aangegeven maten op de tekening voor de uitsparing van de bekerhouder. Verlijm de drie onderdelen van de houten houder met houtlijm en lijm deze vast aan het tafelblad. Ook hier kan je zelf kiezen of je dit houten houder wilt schilderen of niet.

Maak de kinderkamer af

Ontdek allerlei handige en leuke ideeën voor de kinderkamer en originele DIY’s die je eenvoudig zelf kunt maken. Wil je de slaapkamer of de speelhoek van jouw kind nog leuker en sfeervollerbekijk maken, bekijk dan snel onze DIY meubelen - en zie de DIY's speciaal voor de kleintjes. Ook voor de grote kleintjes hebben we de laatste trends voor je op een rijtje gezet.

Shop de look!

Uccelli vloerkleed jute 120x170 cm OP=OP
2 klantreviews
Het Uccelli vloerkleed jute 120x170 cm in een naturel kleur is een leuk en opvallend vloerkleed voor in huis. Het karpet heeft een natuurlijke uitstraling door de open gevlochte... Het Uccelli vloerkleed jute 120x170 cm in een naturel kleur is een leuk en opvallend vloerkleed v...
99.
99
Alleen in de bouwmarkt te koop
Bekijk alles in vloerkleed
Vinyl kamerbreed Mayotte 5300 4 meter breed - per cm
Het vinyl Mayotte is een zachte kunststofvloer met een dikte van 2,25 mm. Het vinyl is voorzien van een betonlook-motief met een matte uitstraling. De vloer is eenvoudig in onde... Het vinyl Mayotte is een zachte kunststofvloer met een dikte van 2,25 mm. Het vinyl is voorzien v...
22.
25 /m²
29.75 /m²
25% korting
Aanbieding t/m 23-06-2024
Alleen in de bouwmarkt te koop
Bekijk alles in vinyl vloer

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!