Multifunctionele keukentrolley maken

Multifunctionele keukentrolley maken

Op zoek naar een keukentrolley? Waarom zou je deze zelf niet maken? Bij het bedenken en maken van DIY projecten ben ik gek op de varianten die multifunctioneel zijn. De opdracht: een opbergrek voor in de keuken die gemakkelijk te verplaatsen is. Dat bracht me op het idee aan de slag te gaan met een trolley. Deze houten keukentrolley is ideaal als extra opbergrek in de keuken, maar kan ook leuk in de woonkamer gezet worden als bijzettafel. Of gebruik het als een strakke Scandinavische variant van de vintage serveertrolley in de woonkamer en stal er je mooie whiskey glazen en karaffen op uit.

Zo maak je zelf een keukentrolley

Voor het maken van deze houten keukentrolley heb je twee opties: je gaat aan de slag met twee bestaande dienbladen waar je poten aan bevestigt of je maakt de dienbladen eerst zelf. Ik kies voor de tweede optie zodat ik de keukentrolley precies op maat kan maken.

stap 1

Zaag en schilder de onderdelen

Laat de onderdelen zagen door de zaagservice van Karwei en schilder de losse onderdelen in een kleur naar keuze. Ik koos voor een mooie vergrijsde groentint die ik liet mengen in de verfmengmachine (kleurcode: IG KH M-103).

stap 2

Zaag de gaten uit

Laat de verf goed drogen en teken vervolgens op beide onderzijden van de dienbladen de punten af waar straks de grenen stokken mogen komen. Zaag deze gaten uit met de 22 mm houtboor.

stap 3

Lijm de losse onderdelen

Lijm nu met houtlijm de losse onderdelen samen tot twee dienbladen en verstevig het geheel met kleine spijkertjes.

stap 4

Bepaal de hoogte van je trolley

Bepaal de hoogte van je trolley en zaag de vier grenen stokken op de gewenste hoogte af. Houd hierbij rekening met de extra hoogte die de keukentrolley straks krijgt wanneer de theewagenwieltjes worden bevestigd! Ik heb gekozen voor een hoogte van 65 cm.

stap 5

Boor de ingang

Boor met de 10mm spiraalboor in alle vier de grenen stokken een ingang voor de theewagenwieltjes en sla deze vervolgens rustig in de gaten vast.

stap 6

Geleid de vier grenen stokken door de twee dienbladen

Geleid de vier grenen stokken door de twee dienbladen en verzink de poten op de juiste hoogte door om de grenen stokken gummiringetjes te plaatsen waar de dienbladen op leunen.

Handige tip!

Bevestig aan de zijkant van de trolley twee grenen knopjes en hang hier je thee- en handdoek aan op!

Meer DIY ideeën voor in de keuken

Deze houten keukentrolley is multifunctioneel en gemakkelijk te verplaatsen. Je kunt er bijvoorbeeld ook een kruidenrekje op zetten voor verse kruidenplantjes in de keuken. En zelf een kruidenbakje maken is natuurlijk nog leuker! Vind je de keukentrolley leuk, maar vind je dat jouw keuken toe is aan een make over? Bekijk dan deze inspirende tips en geef je keuken een toffe make-over.

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.

Volg ons en mis niets!