Maak een pronkrek van hout

Maak je eigen pronkrek van hout

Een pronkrek is eigenlijk een wandrek waarin je veel accessoires in kunt laten ‘pronken’. Dit wandrek is geschikt voor iedere ruimte en je kunt er veel verschillende woonaccessoires in stallen. In dit artikel leg ik stap voor stap uit hoe je zelf zo’n pronkrek van hout maakt. Wie weet raak je geïnspireerd en staat er binnenkort ook zo’n mooi wandrek te pronken bij jou thuis!

stap 1

Bepaal de maten van het pronkrek

Zie bovenstaande afbeelding voor de maten die wij gebruikt hebben. We hebben alles laten zagen bij Karwei van de multiplex plaat 244 x 122 cm. De afmetingen hier zijn: 1x) 180cm x 76,4 cm, 2x) 180cm x 11,8 cm, 6x) 76,4cm x 10cm.

stap 2

Teken met potlood de punten van de gaatjes

De gaten op de zijlatten meet je 0,9 cm en 9 cm vanaf rechts op bovenstaande hoogtes. Hiermee bevestig je de zijlatten aan de achterwand en de tussenlatten aan de zijlatten. Boor nu alle gaten met een houtboor en zet de plankjes vast met schroeven. De gaten kun je eventueel opvullen met houtvuller,

Tip!

Met onze Rotadrill MDF-schroeven voorkom je verdikking en scheuren in het hout. En je hoeft niet voor te boren!

Klaar is het pronkrek van hout!

Je DIY pronkrek is nu klaar! Het leuke is dat je hem makkelijk kunt verplaatsen naar een andere plek in huis. Hij staat nu naast de bank, maar waarschijnlijk krijgt hij binnenkort een plekje in de keuken! We kozen een aantal woonaccessoires om het pronkrek te stylen, zoals de blauwe vaas en de gouden kaarsenstandaard. Ook kochten we wat bloemen om in het wandrek te kunnen zetten. Een losse bloem in een klein vaasje geeft al een heel leuk effect!

Werk het wandrek af met accessoires

Naast het pronkrek hangt een lampje van Snoerboer. Wil je zelf ook zo’n lampje maken? In dit stappenplan kun je lezen hoe dat moet. Het pronkrek is een ideaal plekje om mooie spulletjes op uit te stallen. Of eigenlijk: ‘Het DIY pronkrek is een leuk excuus om nieuwe spulletjes te kopen’. Je kunt het pronkrek in elke willekeurige maat maken zodat hij bij jou thuis ook goed in de ruimte past!

We hebben niet alleen een stappenplan voor een wandrek voor je. Er zijn nog veel meer inspirerende ideeën voor DIY wanddecoratie. Bekijk ze en ga zelf ook aan de slag!

Geschreven door:

Tanja van Hoogdalem

Hi! Ik ben Tanja en ik ben gek op een creatief interieur. Ik houd van planten, DIY-projecten en alles wat met interieur te maken heeft. Naast interieur heb ik een passie voor fotografie en deel ik regelmatig foto’s van mijn hond Rocco. Speels, licht en groen, zo zou ik mijn huis omschrijven. Hier en op mijn blog deel ik mijn passie voor interieur en hoop ik jullie te inspireren!

Volg ons en mis niets!