Maak je eigen pronkrek van hout

Maak je eigen pronkrek van hout

In dit blog laat ik jullie zien hoe je je eigen pronkrek kunt maken! Deze keer ging ik aan de slag bij Ilona (Mamoeskja op Instagram). We volgen elkaar al een tijd op Instagram, maar we hadden elkaar nog nooit ontmoet. Tijd om daar verandering in te brengen! Terwijl ik de gaten boorde werd er door Ilona en haar zoontje verse pizza gemaakt. Mij hoor je niet klagen! Ik had nog meer geluk deze keer, want ik hoefde zelf geen werktekening te maken! De vriend van Ilona heeft dit werk van me overgenomen, heel fijn! We konden dus direct met de tekening naar KARWEI om het hout te laten zagen. Ilona haar wensen waren duidelijk: ‘Ik wil graag een rek om al mijn aankopen uit te stallen die te mooi zijn om in een dichte kast te zetten’. Samen gingen we aan de slag en het werd een gezellige dag met een mooi resultaat! Lezen jullie mee?

stap 1

Bepaal allereerst de maten van het pronkrek

Zie bovenstaande afbeelding voor de maten die wij gebruikt hebben. We hebben alles laten zagen bij KARWEI van de multiplex plaat 244 x 122 cm. Laat zagen: 1x) 180cm x 76,4 cm, 2x) 180cm x 11,8 cm, 6x) 76,4cm x 10cm.

stap 2

Vervolgens teken je met een potlood waar de gaten en plankjes moeten komen

De gaten op de zijlatten meet je 0,9 cm en 9 cm vanaf rechts op bovenstaande hoogtes. Hiermee bevestig je de zijlatten aan de achterwand en de tussenlatten aan de zijlatten. Boor nu alle gaten met een houtboor en zet de plankjes vast met schroeven. De gaten kun je eventueel opvullen met houtvuller

Je DIY pronkrek is nu klaar! Het leuke is dat je hem makkelijk kunt verplaatsen naar een andere plek in huis. Hij staat nu naast de bank bij Ilona, maar waarschijnlijk krijgt hij binnenkort een plekje in de keuken! We kozen een aantal woonaccessoires van KARWEI om het pronkrek te stylen, zoals de blauwe vaas en de gouden kaarsenstandaard. Ook kochten we wat bloemen om in het pronkrek te kunnen zetten. Een losse bloem in een klein vaasje geeft al een heel leuk effect!

Benodigdheden

Naast het pronkrek hangt een lampje van Snoerboer. Wil je zelf ook zo’n lampje maken? In dit stappenplan kun je lezen hoe dat moet. Het pronkrek is een ideaal plekje om mooie spulletjes op uit te stallen. Of zoals Ilona zelf zegt: ‘Het DIY pronkrek is een leuk excuus om nieuwe spulletjes te kopen’. Je kunt het pronkrek in elke willekeurige maat maken zodat hij bij jou thuis ook goed in de ruimte past! Ilona is heel blij met haar pronkrek, missie geslaagd!

Wat vinden jullie van het resultaat? In mijn vorige blog kun je mijn eerste blog in deze DIY serie lezen. Aangezien het voorjaar eraan komt, zal ik de komende tijd veel buiten inspiratie delen! 🙂

Liefs,

Tanja

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Tanja van Hoogdalem

Hi! Ik ben Tanja en ik ben gek op een creatief interieur. Ik houd van planten, DIY-projecten en alles wat met interieur te maken heeft. Naast interieur heb ik een passie voor fotografie en deel ik regelmatig foto’s van mijn hond Rocco. Speels, licht en groen, zo zou ik mijn huis omschrijven. Hier en op mijn blog deel ik mijn passie voor interieur en hoop ik jullie te inspireren!