DIY: maak in een paar stappen een houten nachtkastje

Maak in een paar stappen een houten nachtkastje

Na het maken van de wandkast in mijn slaapkamer had ik nog een paneel met latjes over. Zonde om niet te gebruiken en een leuke match voor een nachtkastje naast mijn bed! Aangezien ik niet veel ruimte naast mijn bed heb besloot ik een simpel maar functioneel nachtkastje te maken. In deze blogpost deel ik hoe jij 'm ook in een paar stappen zelf kunt maken!

stap 1

Kies de juiste afmeting

Bepaal de afmeting van je nachtkastje. Mijn nachtkastje is 30 cm breed, 40 cm hoog en 27 cm diep.

stap 2

Maak je hout op maat

Laat alles op maat zagen in de bouwmarkt of zaag zelf op maat.

stap 3

Bevestig het hout

Bevestig nu op een stukje hout wat losse latjes. Dit kan met een tacker en houtlijm, maar je kunt de latjes ook via de achterkant vastschroeven mocht je geen tacker hebben. Mijn paneel is 17 cm breed.

stap 4

Schroef het aan elkaar

Zet het kastje in elkaar met schroeven en houtlijm.

stap 5

Plamuur de gaatjes

Plamuur de schroefgaten en laat drogen.

stap 6

Schuur het glad

Schuur het nachtkastje tot een glad resultaat.

stap 7

Geef het een kleurtje

Schilder het wandkastje in een kleur naar keuze. Ik heb het nachtkastje dezelfde kleur gegeven als de wandkast, namelijk Cosmic Glory van Flexa!

DIY wandkastje in een kleine slaapkamer

Het idee voor dit wandkastje kwam voort uit materiaal wat ik overhad van mijn DIY wandkast in de slaapkamer! Dus vind je de wandkast te moeilijk om te maken of heb je er geen ruimte voor? Dan is dit nachtkastje misschien een goed alternatief! Je kunt het model natuurlijk ook aanpassen en er een klein dressoir van maken! Of op pootjes zetten, net wat je zelf wilt! Ik wilde graag een nachtkastje waar ik ook wat rommeltjes uit het zicht in op kon bergen. Dit kan nu achter het half dichte gedeelte van de latjes. De latjes hebben naast een decoratieve functie dus ook een praktische omdat je spullen uit het zicht kunt opbergen. Verder heb ik wat boeken in mijn nachtkastje staan en op het nachtkastje staat een mooie vaas met een oranje/bruine touch. Door het nachtkastje aan de muur te hangen creëer ik wat meer 'lucht'. Ik heb niet zoveel ruimte naast mijn bed en het wordt dus snel propperig als je iets op de grond zet!

Kleurenpalet in de slaapkamer

Na jaren is groen bij mij nog steeds favoriet. Aangevuld met oranje en roze tinten is het een warm pallet aan kleuren geworden! Door verschillende aardetinten te combineren creëer je een warme sfeer in de slaapkamer. Dit kun je doen met kleur op de muur, maar natuurlijk ook met verschillende kussentjes, plaids en accessoires! Wat vinden jullie van het eindresultaat?

Liefs,

Tanja

Geschreven door:

Tanja van Hoogdalem

Hi! Ik ben Tanja en ik ben gek op een creatief interieur. Ik houd van planten, DIY-projecten en alles wat met interieur te maken heeft. Naast interieur heb ik een passie voor fotografie en deel ik regelmatig foto’s van mijn hond Rocco. Speels, licht en groen, zo zou ik mijn huis omschrijven. Hier en op mijn blog deel ik mijn passie voor interieur en hoop ik jullie te inspireren!

Volg ons en mis niets!