DIY kinderbureau met bankje

Deel 1: speelhoek met DIY-kinderbureau en bankje

Deel 1 van een DIY-speelhoekje in de kinderkamer! Deze keer kreeg ik een wens door voor een werkbank voor een kindje van 4 jaar. Naast dat het kindje er kan ‘klussen’ was er ook de wens voor een plekje om te kunnen kleuren en met lego te spelen. Aangezien een werkbank een stuk hoger is dan een kinderbureautje bedacht ik een drie-in-één meubel: een werkbank, bureautje en een bankje om op te zitten. In deze blogpost deel ik het resultaat van het bureau met bankje. In deel 2 van de speelhoek laat ik jullie het resultaat zien van de werkbank.

Stappenplan DIY-kinderbureautje

stap 1

Zaag de poten en het blad

Zaag de poten en het blad in dezelfde breedte. Mijn blad is 60 cm diep en 100 cm breed.

stap 2

Zaag een uitsparing

Zaag een uitsparing uit allebei de poten zodat hij niet op de gehele strook rust maar op de twee uiteinden. Dit is niet alleen mooi om te zien, maar de tafel staat hierdoor ook stabieler!

stap 3

Bevestig het blad

Bevestig het blad op de poten met houtlijm en een tacker. Je kunt eventueel ook schroeven gebruiken.

stap 4

Bevestig stroken

Bevestig aan de voor en achterkant stroken hout van 10 cm. Hier heb ik voor gekozen omdat de drie meubelstukken (werkbank, bureau en bankje) in elkaar vallen en ze zo allemaal een kader rondom hebben.

stap 5

Bevestig een strook tussen de poten

Optioneel: bevestig tussen de twee poten een strook hout. Dit heb ik gedaan zodat het bankje precies onder het tafeltje valt en de voorkanten gelijkkomen.

stap 6

Plamuur de gaten dicht

Plamuur vervolgens alle gaten dicht en laat goed drogen.

stap 7

Schilder het meubel

Schilder het meubel in een kleur naar keuze. Ik heb gekozen voor Tranquil Dawn van Flexa.

DIY strepen muur schilderen

Strepen zijn de trend van het moment. Je ziet ze overal in terug, in vazen, kussens, posters en bijvoorbeeld behang. Het leek me leuk om iets te doen met deze trend en ik besloot daarom aan de slag te gaan met verf! Ik koos ervoor om niet de hele muur met strepen te schilderen. Op het onderste gedeelte van de muur kwam een lambrisering en aan de bovenkant de strepen.

stap 8

Bepaal een kleur voor de muur

Schilder de muur in kleur naar keuze.

stap 9

Bepaal de hoogte

Bepaal de hoogte van de lambrisering.

stap 10

Teken de strepen

Teken met potlood de breedte van de strepen op de muur.

stap 11

Plak af

Plak vervolgens de strepen af met tape.

stap 12

Schilder de strepen

Schilder vervolgens de strepen in een kleur naar keuze. Voor een extra strak resultaat kun je eerst met de huidige muurkleur over de randen van het tape gaan en daarna pas met de kleur van de strepen.

stap 13

Bevestig latjes

Als finishing touch heb ik een latje van eikenhout tussen de lambrisering en de strepen bevestigd.

DIY-stappenplan bankje

stap 14

Zaag de zijkanten

Zaag eerst de twee zijkanten van het bankje. Het bankje is 30cm breed en 40 cm hoog gemeten vanaf vloer tot onderkant strook tafeltje.

stap 15

Zaag de zitting

Zaag nu een zitting vorm in de zijkant naar eigen inzicht. Ga uit van een hoek van 15 graden.

stap 16

Zaag de pootjes

Zaag net als bij het tafeltje dezelfde soort pootjes uit.

stap 17

Zaag alles op maat

Zaag nu de zitting, leuning en bovenkant op maat.

stap 18

Bevestig de stroken

Het bankje krijgt net zoals het bureau voor en achter stroken van 10 cm.

stap 19

Bevestig alles

Bevestig alles weer aan elkaar met een tacker en houtlijm.

stap 20

Schilder het bankje

Vul de gaten op en schilder het bankje in een kleur naar keuze.

Styling van de speelhoek

De strepen als lambrisering op de muur geven al een speelse uitstraling aan de speelhoek. Daarnaast heb ik een regenboog ornament opgehangen, een spiegeltje met franjes en een messing kleurige wandlamp. Op het bureautje plaatste ik een pennenbak, een vaas met een gezichtje en wat leuke schriftjes om in te tekenen. Voor het bankje maakte ik een kussentje met okergele stof. Ik gebruikte daarvoor een stukje schuimrubber en een stukje hout waarmee ik alles met een tacker vast kon zetten.

Ruimte besparen in de kinderkamer

Om ruimte te besparen maar toch alle functies terug te laten komen bedacht ik een drie in één meubel. Drie losse meubels die in elkaar geschoven kunnen worden zodat je een stuk minder ruimte nodig hebt! In deze blogpost deel ik de eerste twee delen van het meubel. In deel 2 van deze blogpost laat ik ook het werkbankje zien.

Geschreven door:

Tanja van Hoogdalem

Hi! Ik ben Tanja en ik ben gek op een creatief interieur. Ik houd van planten, DIY-projecten en alles wat met interieur te maken heeft. Naast interieur heb ik een passie voor fotografie en deel ik regelmatig foto’s van mijn hond Rocco. Speels, licht en groen, zo zou ik mijn huis omschrijven. Hier en op mijn blog deel ik mijn passie voor interieur en hoop ik jullie te inspireren!

Volg ons en mis niets!