Houten dienblad op pootjes maken

Een dienblad op pootjes maken

Maak zelf een houten dienblad op pootjes voor de ontbijtjes op bed of voor de avondjes met comfortfood op de bank. De hairpin poten kun je voor verschillende DIY-ideeën gebruiken. Bijvoorbeeld voor een houten nachtkastje op poten. Voor dit DIY dienblad gebruiken we de kleinere hairpin poten. Bekijk het stappenplan en ga ook aan de slag!

stap 1

Bepaal de afmetingen en zaag het hout

Bepaal met welk hout je wil werken en hoe groot het blad mag worden. Ik koos voor een afmeting van 29,5 bij 55 cm. Laat dit vervolgens op maat zagen door de zaagservice van Karwei of ga zelf aan de slag met de decoupeerzaag.

stap 2

Schuur het geheel glad

Schuur het geheel glad en kies de bovenzijde van het dienblad uit. Geef het dienblad de kleur die jij mooi vindt!

stap 3

Bevestig de pootjes

Bevestig aan de onderzijde de vier pootjes met kleine schroefjes. Let er hierbij op dat de schroef niet te lang is en door het bovenblad gaat. Draai het geheel om en klaar is je dienblad op poten!

Handige tip!

Het dienblad een persoonlijke touch geven? Beschilder het blad met schoolbordverf en laat een persoonlijke boodschap achter!

Nog meer woonaccessoires zelf maken

Heb je nu de smaak te pakken? Bekijk hier meer leuke DIY-ideeën voor woonaccessoires! Zoals een mooie houten wijnrek of dit houten bordspel op wieltjes!

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.

Volg ons en mis niets!