Mens Erger Je Niet op wielen

Mens Erger Je Niet op wielen maken

Een potje Mens Erger Je Niet is leuk, maar nóg leuker is het om dit spel te spelen met je zelfgemaakte spel. Ik ben gek op spelletjes! Maar kun je ook een bordspel maken met artikelen uit de bouwmarkt? Maar natuurlijk kan dit! Zo kan met hout natuurlijk bijna alles gemaakt worden, maar het is nog veel leuker om aan de slag te gaan met iets wat bijna iedereen wel in huis heeft: een meubeltransporter. Dat bracht me op het idee om deze transporter meerdere functies te geven en om te toveren tot een houten bordspel, namelijk een mobiel Mens Erger Je Niet-spel!

Mens Erger Je Niet maken in 4 stappen

stap 1

Werk het patroon uit

Aan de meubeltransporter hoeft niets meer te gebeuren, dus je kan meteen van start met het uitdenken van het patroon voor Mens Erger Je Niet. Meet goed uit op welke plekken de stippen geplakt moeten worden. Houd er rekening mee dat het oppervlak niet vierkant is en je dus niet op alle punten hetzelfde kan beginnen.

stap 2

Lak het bord

Om het spelbord langer mee te laten gaan kan het nog afgelakt worden met een blanke lak. Let wel op, als je dit doet kunnen de stickers er niet meer vanaf.

stap 3

Zaag de pionnen

Om het spel te kunnen spelen mogen zelfgemaakte pionnen natuurlijk niet ontbreken. Hiervoor gebruikte ik een lange grenen lat met een dikte van 18 bij 32,5 mm. Deel de lat op in twaalf delen van ongeveer 4 cm en zaag deze delen vervolgens uit.

stap 4

Maak de pionnen af

Schuur de houtranden even goed na om straks vervelende splinters te voorkomen en de pionnen een mooie gladde structuur te geven. Geef tot slot de pionnen een kleur door de kleinste rondjes van het vel muurstickers op de pionnen te plakken. Een andere leuke optie is om de pionnen te schilderen in passende kleuren. Mocht je weinig zin hebben in deze stap dan kun je natuurlijk ook ‘oude’ pionnetjes gebruiken van een ander bordspel.

Zo makkelijk is het om zelf een bordspel te maken

Het enige dat je nu nog nodig hebt is een dobbelsteen en wat medespelers en het spel kan beginnen! Ik gebruik hiervoor standaard dobbelstenen, maar het is misschien wel extra leuk als de steen ook zelfgemaakt is! Doe dit door een vierkant te maken uit het overgebleven deel van de grenen lat en zet met watervaste stift de stippen erop. Zo is je houten bordspel helemaal af!

Mens Erger Je Niet spelen alleen leuk voor kinderen? Zeker niet! Ik zie mezelf straks al lekker buiten in de tuin dobbelen met een pion in mijn rechter-, en een wijntje in mijn linkerhand!

Niet zo’n zin in een potje Mens Erger Je Niet, maar wel zin om verder te klussen? Bekijk dan ook deze DIY-ideeën voor woonaccessoires.

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.

Volg ons en mis niets!