Een wellness-gevoel in jouw achtertuin: Private Spa

Creëer een wellness-gevoel in jouw achtertuin

De ultieme luxe van je eigen private spa: daar kan geen enkele andere plek tegenop. Laat al je zintuigen aan bod komen met rustgevend groen en klaterend water. Geniet van de schoonheid om je heen en het feit dat je deze plek helemaal voor jezelf hebt.

Lekker tot rust komen na een hectische werkweek, uitgebreid de tijd nemen om jezelf te pamperen en te genieten van al het moois om je heen: met een tuin die de uitstraling heeft van een luxe welness resort is elke dag een spa-dag. Hier ben je binnen de kortste keren in complete Zen-modus. Na een uurtje zonnen stap je onder de buitendouche om af te koelen en houd je siësta onder de pergola.

De basis van je Private Spa
Kies voor duurzame materialen in natuurlijke tinten. Hardhout, natuursteen, keramische tegels en stucwerk zorgen voor visuele rust, blijven lang mooi en zijn praktisch onderhoudsvrij.

Japanse esthetiek met het Scandinavische sauna-gevoel

Je Private Spa combineert Japanse esthetiek met het Scandinavische sauna-gevoel. Dat zie je terug in de materialen en kleuren in deze tuin. Warme houtkleuren en strak zwart, wit en beige worden gecombineerd met grijze vloertegels, witte kiezels en hoge bakken met grassen, pluimen en bamboe.

Opvallend in deze tuin is het spel van horizontale en verticale lijnen. Dat creëer je met verschillende soorten bestrating en door het plaatsen van semi-transparante afscheidingen van levend groen, latten en bamboe. De strakke lijnen van schuttingen en pergola zorgen voor visuele rust. Heel belangrijk hier: alles heeft een vaste plek. Dus dit is een tuin waarin je juist níet gaat schuiven met meubels en planten.

Met water-elementen versterk je het spa-gevoel. Een strak vormgegeven vijver, een buitendouche of een klein watervalletje zijn hier helemaal op hun plek. Net als zachte banken, daybeds en comfortabele fauteuils.

Less is more in deze tuin, maar wát je ziet is dan wel bijzonder. Met aandacht voor mooie materialen en subtiele details. Een strook grote kiezels als afscheiding tussen verschillende zones, Japans ogende verlichting van matzwart metaal en een natuurstenen waterkom: stuk voor stuk versterken ze het luxe spa-gevoel.

Relax-tuin 2.0

Met hardhouten afscheidingen, beplanting in bakken en volledige bestrating creëer je een onderhoudsvriendelijke tuin. Snoeien, gras maaien en onkruid wieden kun je voortaan van je to do-lijstje schrappen en ook dát is heel relaxt. Ook de beplanting in je Private Spa zorgt voor mooie horizontale en verticale zichtlijnen. Daarnaast hebben de wuivende halmen van siergrassen, bamboe en rijstplanten een kalmerend effect. Afhankelijk van de afmetingen van je tuin heb je maar op een paar plekken groen nodig, maar dat staat wel strategisch opgesteld en strak in het gelid.

Shop de Private Spa look

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het KARWEI inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.