Meer informatie
Meer informatie


1 resultaten
Poort Hardhout Recht ca. 180x90 cm
5 klantreviews
Afwerking: Geschaafd, Onbehandeld
Poort Hardhout Recht ca. 180x90 cm> Deze hardhouten poort kan worden gebruikt in combinatie met een schutting van hardhouten schermen, maar je kunt deze poort natuurlijk ook vri... Poort Hardhout Recht ca. 180x90 cm> Deze hardhouten poort kan worden gebruikt in combinatie met e...
111.
75
149.00
25% korting
Bekijk alles in poort

Hardhout kopen bij KARWEI

De kwaliteit van verschillende houtsoorten kan enorm verschillen en dat maakt sommige houtsoorten beter geschikt als tuinhout dan andere houtsoorten. Hardhout is, zoals de naam al zegt, een verzamelnaam voor robuuste harde houtsoorten die lang meegaan en slechts langzaam vergaan. Daarom hebben deze houtsoorten ook minder bewerking nodig, zoals douglashout dat wel gekregen heeft. Daarnaast zijn harde houtsoorten vaak ook mooi om te zien en hebben ze een fraaie nerfstructuur. Hardhouten producten zijn afkomstig van traag groeiende loofboomsoorten die met name in tropische gebieden groeien. Uiteraard waarborgt KARWEI de duurzame herkomst van al het tuinhout.

Duurzame kwaliteit van hardhout

Hardhout is vooral erg duurzaam en dat maakt het bijzonder geschikt voor gebruik in de tuin. In je tuin staat hout volop bloot aan weerselementen. Regen, wind en hoge temperatuurschommelingen zorgen bij veel houtsoorten al snel voor zichtbare verslechteringen. Dat gebeurt vaak in de vorm van rot. Bovendien wordt hout dat door vocht week gemaakt is al snel bedekt door mossen en schimmels. Dit versnelt de afbraak van het hout. Hardhout is hiervoor veel minder vatbaar zodat je hardhouten schutting veel langer blijft staan dan een schutting van andere, zachte houtsoorten.

Hardhouten palen als basis

Als je met een tuinhoutenconstructie de hoogte in gaat, bijvoorbeeld bij een schutting of tuinhuis, dan is het extra belangrijk dat deze constructie robuust is. Daarom gebruik je hardhouten palen om deze constructie neer te zetten zodat deze niet omwaait bij een beetje herfststorm. Gebruik deze in combinatie met paalhouders, zodat je hardhouten palen eenvoudig diep in de grond kan verankeren. Ook de rest van je constructie bouw je met KARWEI op uit hardhout, bijvoorbeeld hardhouten planken of complete schuttingdelen van hardhout.

Online hardhout bestellen

Je koopt al het tuinhout dat je nodig hebt eenvoudig bij KARWEI, ongeacht of het hardhout, geïmpregneerd hout of een andere houtsoort is. Dat doe je in de bouwmarkt van KARWEI of online in onze webshop. Ideaal, omdat zekere langere hardhouten palen niet in elke auto passen en niet iedereen daarvoor een aanhanger beschikbaar heeft. Mocht je het hout in onze bouwmarkt willen kopen, dan kan je daarvoor bij KARWEI wel een aanhanger huren. Helemaal gemakkelijk wordt het wanneer je hout online bestelt. Dan bezorgen wij het gewoon tot in je tuin, waar je er meteen mee aan de slag kan.

Recent bekeken