Verf tip: zo kun je hoogglans en zijdeglans verf combineren

Combineer hoogglans en zijdeglans verf voor een mooi effect

Het verschil tussen hoogglans en zijdeglans is de glansgraad. Hoogglans verf heeft een glansgraad van meer dan 85% en bij zijdeglans is dat percentage een stuk lager. Maar wat doen die glansgraden precies? In dit artikel leggen we het uit! Je kunt namelijk met glansgraden spelen om verf effecten te vergroten.

Welke stijl past bij jou?

Het inrichten en kleuren van je woning is heel persoonlijk. Ga je voor klassiek, modern of stoer? Of zweef je ertussenin? Met verf kun je jouw interieur personaliseren en er een geheel eigen touch aan geven.

Glansgraden van verf uitgelegd

Glansgraden worden uitgedrukt in percentages. Zo heeft een hoogglans verfeen glansgraad van meer dan 85%, zijdeglans zo’n 30% en mat een glansgraad van slechts 0 tot 15%. Door met een glansmeter de weerkaatsing van een lichtstraal onder een hoek van 20, 60 of 90% te meten, wordt dit percentage bepaald. Meestal wordt er gebruik gemaakt van een hoek van 60°. Door het combineren van glansgraden, haal je meer uit je verf.

Combineren hoogglans, zijdeglans en mat

Met de verf van Le Noir & Blanc heb je een scala aan opties. Met deze stijlvolle lijn van lakken en muurverven kun je alle kanten op. Naast vele mooie kleuren, kun je ook kiezen uit verschillende soorten afwerkingen. Met een extra matte lak zorg je voor een zachte, authentieke uitstraling in je interieur. Hoewel de lak een glansgraad van 5% heeft, kan deze haast niet matter. Wil je toch een nóg zachtere look? Combineer deze verf dan met een extra hoogglanzende lak. Door het grote contrast versterk je het effect.

Verf tips voor een klassieke look

Een klassieke look in je interieur creëer je heel eenvoudig door het aanbrengen van sierlijsten aan je muur. Verf de muur in een mooie, matte kleur voor een stijlvolle uitstraling. Het matte effect van de muur versterk je door er een meubel in een extra hoogglans tegenaan te zetten.

Creatief muuridee: kleurverloop

Een verloop van kleuren op je muur geeft een bijzonder effect. Door een extra matte basiskleur steeds lichter te maken, blijf je binnen hetzelfde kleurpalet.

Nog meer verf tips en muurideeën

Wil je een muur met een sleets effect? Dit kun je zelf heel eenvoudig creëren door nuance muurverf te gebruiken en met een blokkwast kris-kras vegen te zetten. Hierdoor ontstaan er mooie kleurnuances, waardoor je muur er bij elk lichtinval weer anders uitziet.

Dat kun je dus allemaal met zijdeglans, hoogglans en matte verf. Heb je jouw schildersbenodigdheden al gereed? We hebben namelijk meer creatieve muurideeën en verf tips. Veel succes!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!