Combineren van glansranden: haal meer uit je verf

Combineer hoogglans en zijdeglans verf voor een mooi effect

Het inrichten en kleuren van je woning is heel persoonlijk. Ga je voor klassiek, modern of stoer? Of zweef je ertussenin? Met verf kun je jouw interieur personaliseren en er een geheel eigen touch aan geven. Zo kun je met glansgraden spelen om verf-effecten te vergroten.

Glansgraden uitgelegd

Glansgraden worden uitgedrukt in percentages. Zo heeft een hoogglans verf een glansgraad van meer dan 85%, zijdeglans zo’n 30% en mat een glansgraad van slechts 0 tot 15%. Door met een glansmeter de weerkaatsing van een lichtstraal onder een hoek van 20, 60 of 90% te meten, wordt de percentage bepaald. Meestal wordt er gebruik gemaakt van een hoek van 60°. Door het combineren van glansgraden, haal je meer uit je verf.

Combineren van glansgraden

Met de verven van Le Noir & Blanc heb je een scala aan opties. Met deze stijlvolle lijn van lakken en muurverven kun je alle kanten op. Naast vele mooie kleuren, kun je ook kiezen uit verschillende soorten afwerkingen. Met een extra matte lak zorg je voor een zachte, authentieke uitstraling in je interieur. Hoewel de lak een glansgraad van 5% heeft, kan-ie haast niet matter, maar wil je toch een nóg zachtere look? Combineer deze verf dan met een extra hoogglanzende lak. Door het grote contrast versterk je het effect.

Een klassieke look in je interieur creëer je heel eenvoudig door het aanbrengen van stijllijsten aan je muur. Verf de muur in een mooie, matte kleur voor een stijlvolle uitstraling. Het matte effect van de muur versterk je door er een meubel in een extra hoogglans tegenaan te zetten.

Een verloop van kleuren op je muur geeft een bijzonder effect. Door een extra matte basiskleur steeds lichter te maken, blijf je binnen hetzelfde kleurpalet.

Wil je een muur met een sleets effect? Dit kun je zelf heel eenvoudig creëren door nuance muurverf te gebruiken en met een blokkwast kris-kras vegen te zetten. Hierdoor ontstaan er mooie kleurnuances, waardoor je muur er bij elk lichtinval weer anders uitziet.

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.