budget isoleren tips

De beste budget isolatie tips

Door je huis goed te isoleren hou je in de winter de warmte binnen, en zorg je er ook voor dat je huis in de zomer juist koeler aanvoelt. Bovendien beperk je met goede isolatie tegelijkertijd eventuele geluidsoverlast. Een belangrijk voordeel van isoleren is ook dat je minder energie hoeft te verbruiken, en daardoor bespaart op je stookkosten. Verduurzamen is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook nog eens voor je portemonnee! Het isoleren van je woning kan op vele verschillende manieren en hoeft zeker niet veel te kosten. Lees hier meer over goedkoop isoleren, de verschillende soorten isolatiemateriaal en bekijk onze budget isolatie tips!

Kan ik goedkoop isoleren?

Het isoleren van je huis kan via allerlei wegen: van het aanbrengen van tochtwering tot het plaatsen van isolatieplaten op zolder, en van buisisolatie voor je leidingen tot radiatorfolie. Zelfs je brievenbus kan je isoleren door er een afdekplaat op te plaatsen met een tochtborstel. Goedkoop isoleren is dus zeker mogelijk! Bedenk van tevoren goed wat jouw budget is, en bereken hoe je het zo effectief mogelijk kunt inzetten. Alle beetjes helpen: alleen al door tochtwering aan te brengen rondom de ramen en deuren draag jij je steentje bij aan een beter milieu. Zeker als je bij het isoleren kiest voor milieuvriendelijk isolatiemateriaal. Op onze pagina met isolatie klusadviezen vertellen we je meer over het isoleren van verschillende ruimtes in je huis, zodat je goed voorbereid aan de slag kunt.

Verduurzaam je woning en bespaar op energiekosten

Door je woning te verduurzamen verhoog je je wooncomfort, en bespaar je ook nog eens op je energierekening. Isoleren is één van de makkelijkste en meest effectieve manieren om jouw huis te verduurzamen. Een goed geïsoleerd huis heeft ook een betere warmteregulatie, waardoor er minder vocht in de woning blijft hangen en de kans op schimmelvorming ook flink afneemt. Isolatie kan zowel aan de binnenkant als de buitenkant van je huis worden toegepast. Denk hierbij aan de grotere klussen zoals het isoleren van het dak, de vloeren en de muren, het aanbrengen van dubbelglas in alle ramen, maar ook het dichten van eventuele naden en kieren en het isoleren van de leidingen. Je vindt in onze webshop isolatieplaten van polystyreen, glaswol of steenwol, maar ook andere oplossingen zoals isolatieschuim voor de moeilijk bereikbare hoeken. Je hoeft natuurlijk niet alles in één keer te doen: maak voor jezelf een plan en bepaal welke isolatie klussen de meeste prioriteit hebben.

Isoleren met een beperkt budget

Hou bij het aanbrengen van isolatie natuurlijk in de gaten wat jouw budget is. Maar bedenk ook dat je de investeringen in je eigen huis terugverdient door de besparing op je energienota. Hoe effectiever je isoleert, hoe meer je dit zal merken in je stookkosten. Door isolatie aan te brengen kan je er bovendien voor zorgen dat jouw huis in aanmerking komt voor een beter energielabel. Dit kan zeer gunstig zijn als je je huis ooit gaat verkopen. Daarnaast zijn er ook nog eens verschillende kortingen en subsidies voor het isoleren van je woning waar je misschien wel voor in aanmerking komt. Zo wordt het voor elk budget mogelijk om aan de slag te gaan met isoleren en op die manier net wat duurzamer te leven.

Isover Zolderisolatie Glaswol 500x60x16cm (Rd 4.0) 3,0 m² Isover Zolderisolatie Glaswol 500x60x16cm (Rd 4.0) 3,0 m² ecoCheque
Uitstekend beoordeeld
101 klantreviews
De Isover zolderisolatie glaswol 500x60 cm - dikte 16 cm is een flexibele glaswolrol aan één zijde voorzien van een damp remmende aluminium bekleding. Isover Zolderisolatie is u... De Isover zolderisolatie glaswol 500x60 cm - dikte 16 cm is een flexibele glaswolrol aan één zijd...
10.
99 /m²
Bekijk alles in glaswol

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!