5 tips voor het slim inrichten van je studentenkamer

5 tips voor het slim inrichten van je studentenkamer

Eindelijk heb je een studentenkamer weten te bemachtigen. Nu kan het inrichten beginnen! Kun jij wel wat inspiratie gebruiken voor het inrichten van je studentenkamer? Met deze 5 tips maak je optimaal gebruik van de vierkante meters die je hebt, en deze tips zijn nog goedkoop ook! Met deze combinatie van een aantal nuttige DIY-tips en wat handige accessoires van Karwei ga je een heerlijke en stijlvolle studententijd tegemoet!

Tip 1: Verdeel de ruimte van je studentenkamer

Bestaat je nieuwe kamer maar uit één ruimte? Dan kan het heel fijn zijn om toch een scheiding aan te brengen tussen het slaapgedeelte en de rest van je kamer. Zo geniet je ook meer van je nachtrust. Een roomdivider is de perfecte oplossing om je kamer op te delen in meerdere delen, zonder dat het ten koste gaat van de ruimte die er is! Bovendien kan je er ook wat opbergruimte in verwerken. Maak bijvoorbeeld zelf een roomdivider die zo een multifunctionele verdeling van de ruimte creëert. Je kunt er ook voor kiezen om een behangpaneel te maken en die als roomdivider te gebruiken in de kamer.

Tip 2: Bespaar ruimte door meubels te combineren!

Het gebrek aan ruimte is waarschijnlijk de grootste uitdaging die er is in een studentenkamer. We helpen je graag bij het zo efficiënt mogelijk inrichten van je nieuwe paleisje! Een creatieve oplossing waarmee je veel ruimte bespaart is bijvoorbeeld het bouwen van een handige klaptafel. Maak meubels die je kan inklappen wanneer je ze even niet nodig hebt om meer ruimte over te houden. Zo combineer je handige kastruimte in dit geval met een eet- of studeertafel die je inklapt als je er klaar mee bent!

Tip 3: Maak een wandkast met een uitschuifbaar bed

Stap voor stap leggen we uit hoe je zelf een wandkast maakt met een uitschuifbaar bed! Met deze handige hack win je ontzettend veel ruimte die je kunt gebruiken voor het opbergen van je beddengoed en handdoeken. Bovendien bespaar je ook weer op de kosten van een nieuw bed, doordat je je eigen slaapplek zelf in elkaar hebt gezet!

Tip 4: Ga de hoogte in

Omdat je nooit genoeg opbergruimte kunt hebben in een kleine studentenkamer, gaan we de hoogte in met een bureau met kastruimte. Door je werkblad tussen twee open stellingkasten te plaatsen, creëer je zeeën van bergruimte. Gebruik de planken voor de styling van je kamer, door er bijvoorbeeld mooie fotolijstjes neer te zetten. Of verberg juist je spullen op door ze in mooie opbergmanden en -bakken op te bergen.

Tip 5: Slim en stylish opbergen

Het uitgangspunt bij het inrichten van je studentenkamer is dat je een rustige maar vooral nuttige inrichting hebt. Zeker bij een kleine kamer is het erg belangrijk dat hij niet te druk is. Hierdoor kan de kamer nog kleiner aanvoelen. Door de ruimte slim en praktisch in te delen, zorg je er toch voor dat je er goed kunt studeren, relaxen en slapen! Kies voor meubels in dezelfde materialen en kleurstelling om eenheid te creëren in je inrichting. En voor de spullen die je nergens ander kwijt kunt, kies je een paar mooie opbergmanden en bakken om op een stylish verantwoorde manier alles op te bergen!

Met deze tips kun je jouw studentenkamer dus heel slim inrichten. Bekijk nog meer slimme budget tips over het inrichten van een kleine ruimte. Veel woonplezier en succes met studeren!

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.

Volg ons en mis niets!