KARWEI | WC pimpen met behang

WC pimpen met behang

Het is het kleinste kamertje in huis en wordt vaak vergeten. Ik heb het natuurlijk over de wc. Zonde! Want je zit er vaker op dan je denkt. Dat ik een voorstander ben van een stylish verantwoord toilet weten jullie inmiddels. Ik gaf die van interieurstylist Sanne van Magic4Home een mini make-over met een DIY plafond behangen. Mijn naam is Elisah Jacobs a.k.a. Interior Junkie, omdat wonen voor mij verslavend werkt!

stap 1

Ontvetten en lijmen

Dé stap die vaak wordt overgeslagen, maar o zo belangrijk is: het ontvetten van de muur. Dit om ervoor te zorgen dat het behang goed plakt. Nadat de muur droog is, smeerde ik er de lijm op. Dat is het fijne van vliesbehang: je hoeft de rol niet in te smeren. Scheelt weer een behangtafel.

Tip!

Smeer een royale laag lijm op de muren, druk er je vinger in en maak een cirkel. Zie je overduidelijk een lijn, dan zit er de juiste hoeveelheid lijm op. Ooit geleerd van een professionele behanger en nog altijd blij met deze tip.

stap 2

Plakken maar!

Met behangen geldt altijd: je hoeft vooraf niets af te meten, je plakt de eerste baan er gewoon op. Met een behangspatel zorg je ervoor dat luchtbelletjes geen kans maken en dat het behang in de hoeken er strak op zit. Ik werk vaak met een behangspatel, maar je kunt bijvoorbeeld ook een behangkwast gebruiken, hoewel deze niet de hoekjes zo straks meeneemt als een behangspatel.

stap 3

Strak afsnijden

Een pré is dat je stanleymesje super scherp is, dus pak altijd een nieuw mesje erbij voordat je gaat behangen. Met de behangspatel of liniaal kun je vervolgens het behang strak afsnijden.

stap 4

Neem het plafond mee

Voor deze mini make-over vond ik het leuk om ook het plafond mee te nemen. Best een klusje, aangezien het plafond van Sanne's wc zowel een plafonnière als ventilatie had. Ook hier geldt: gewoon de eerste baan erop plakken, het behang strak tegen de plafonnière en ventilatie hangen en met de stanleymes voorzichtig op maat snijden. Oefening baart kunst. No worries als je net iets teveel gesneden hebt. Je kunt het behang heel makkelijk corrigeren door het gedeelte wat je teveel hebt gesneden weer tegen elkaar te plakken. Et voila: een geslaagde DIY plafond behangen.

stap 5

Afstylen

Nadat alle vier de muren én het plafond waren behangen, stylede ik de koof af met de nieuwste wooncollectie.

Ik moet eerlijk zeggen dat het plafond mee behangen best een klusje is omdat je met de zwaartekracht te maken hebt. Extra hulp is zeker aangeraden (en een massage achteraf omdat ik hierna een stijve nek had haha). Deze wc telde gelukkig maar twee banen.

Het eindresultaat maakt alles goed; Sanne was er zo blij mee. Toen haar man einde dag thuis kwam van zijn werk, antwoordde hij enthousiast dat hij alleen nog maar op deze wc wilt zitten. Missie geslaagd dus.

Iets leuks gezien?

Vliesbehang adilah donker (dessin 106976)
Uitstekend beoordeeld
148 klantreviews
Met het vliesbehang adilah donker (dessin 106976) kan iedereen behangen. Vliesbehang is zowel gemakkelijk aan te brengen als te verwijderen, waarbij je geen behangtafel of afsto... Met het vliesbehang adilah donker (dessin 106976) kan iedereen behangen. Vliesbehang is zowel gem...
25.
59
31.99
20% korting
Aanbieding alleen vandaag nog geldig
Bekijk alles in vliesbehang

Geschreven door:

Elisah Jacobs

Hi, ik ben Elisah, eigenaar van interieurplatform Interior Junkie. Ik blog en vlog over alles wat met wooninspiratie te maken heeft, zoals hometours, DIY's en make-overs. Niet alleen voor ons eigen huis, maar ook voor die van anderen. Ik hou van werken met veel kleur en patronen en heb een voorliefde voor kunstig behang. Naast het inspiratiegedeelte geef ik ook online interieurstylingcursussen. Voor KARWEI maak ik regelmatig DIY’s en geef ik stylingtips voor huis en tuin.

Volg ons en mis niets!