DIY eigen wandplank met vakken maken

Jouw eigen wandplank met vakken maken (op maat bestelbaar)

Maak je eigen houten wandplank met vakken en geef de muur nog meer body. Deze DIY is een aanwinst in je interieur, want naast een stijlvol wandmeubel heb je ook meer opbergruimte. Ideaal als je wat ruimte tekort komt. Bouw je eigen wandrek gemakkelijk door het hout klant-en-klaar op maat te bestellen. Zo is deze handige wandplank met vakken snel gemaakt. Bekijk hieronder hoe je het hout bestelt en de wandplank in elkaar zet.

Op maat hout

Met onze handige Hout Op Maat tool kun je hout in allerlei vormen op maat laten zagen. In verstek is geen probleem. Handig toch? We bezorgen het ook nog eens bij je thuis. Of als je het fijner vindt, leveren we jouw hout op maat gratis af in je Karwei.

Bestel met onze Hout Op Maat service direct de onderdelen van deze hangende vakkenkast - helemaal kant-en-klaar - zodat jij het alleen nog maar in elkaar hoeft te zetten. Haal de benodigdheden voor deze DIY bij jouw Karwei of bestel deze eenvoudig online, en bouwen maar! Geef een eigen draai aan deze zwevende vakkenkast en lak de naturel wandplank in een mooie kleur, of geef deze dezelfde kleur als de wand. Jouw DIY, jouw creatie!

We gaan aan de slag

Voor de wandplank met vakken hebben we houten onderdelen nodig uit gegrond MDF hout met een dikte van 18 mm. Het kant-en-klare houtpakket bestaat uit de volgende delen:
• 1x rechthoek 20x60 cm (A)
• 1x rechthoek 20x80 cm (B)
• 1x rechthoek 20x100 cm (C)
• 2x rechthoek 20x120 cm (D)
• 9x rechthoek 20x20 cm (E)

Bekijk eerst deze tekening van de wandplank goed, zodat je een helder beeld hebt van de klus. Heb je de ontwerpschets grondig bekeken? Super, dan gaan we nu beginnen aan de stappen van deze DIY!

Hout op maat Karwei DIY hangende vakkenkast
stap 1

Boor gaten in A, B en C

Boor gaten met een 4mm-boortje in de planken A, B en C zoals op de tekening, en verzink deze gaten met een verzinkboor. Grote cirkel = gat bovenkant verzinken, kleine cirkel = verzinken onderkant.

Hout op maat zaagservice Karwei
stap 2

Boor gaten in D1 en D2

Boor gaten met een 4mm-boortje in plank D1 en D2 zoals op de tekening, en verzink deze gaten met een verzinkboor. Grote cirkel = gat bovenkant verzinken, kleine cirkel = verzinken onderkant.

Bouwtekening wandplank met vakken DIY
stap 3

Bevestig legplank C

Boor eerst voor in de kopse kant staanders met een 2mm-boortje. Schroef legplank C op de twee staanders E met elk twee schroeven (verzonken kop, 3,5x55mm).

Wandplank met vakken DIY Karwei
stap 4

Zet legplank D1 vast

Boor eerst voor in de kopse kant staanders met een 2mm-boortje. Schroef legplank D1 op vijf staanders E met elk twee schroeven (verzonken kop, 3,5x55mm).

Maak je eigen hangende vakkenkast Karwei
stap 5

Monteer legplank D2

Boor eerst voor in de kopse kant staanders met een 2mm-boortje. Schroef legplank D2 op twee staanders E met elk twee schroeven (verzonken kop, 3,5x55mm).

Schets eigen wandplank met vakken maken
stap 6

Schroef deel 1 en 2 vast

Boor eerst voor in de kopse kant staanders met een 2mm-boortje. Schroef deel 1 en 2 op elkaar met schroeven (verzonken kop, 3,5x55mm).

Hangende wandplank met vakken DIY
stap 7

Bevestig legplank A

Boor eerst voor in de kopse kant staanders met een 2mm-boortje. Schroef legplank A vast met schroeven (verzonken kop, 3,5x55mm).

Zwevende wandkast DIY hout op maat
stap 8

Schroef deel 3

Boor eerst voor in de kopse kant staanders met een 2mm-boortje. Schroef deel 3 vast met schroeven (verzonken kop, 3,5x55mm).

Vakkenkast DIY Karwei
stap 9

Monteer legplank B

Boor eerst voor in de kopse kant staanders met een 2mm-boortje. Schroef nu legplank B vast met schroeven (verzonken kop, 3,5x55mm).

Tip!

Vul de schroefgaten met plamuur en schuur deze licht op als het droog is voordat je gaat schilderen.

stap 10

Hang de DIY aan de wand

Hang het wandrek aan de muur met stoelhoeken. Laat deze achter de verticale staanders vallen, zodat ze niet opvallen.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!