Vision board voor je huis maken – Podcast Sanny zoekt geluk

Vision board voor je huis maken – Podcast Sanny zoekt geluk

Dream big! Met dit stappenplan heb jij jouw doelen en dromen zo in kaart gezet. Het visualiseren van je doelen helpt een hoop bij het verwezenlijken. Vertaal je dromen in een vison board en laat de law of attraction het werk doen. Wat een vison board is en wat jij nodig hebt lees je hier.

Woongeluk podcast met Sannyzoektgeluk

Dit stappenplan delen wij met jou naar aanleiding van de Karwei podcast over Woongeluk waarin Jet van Nieuwkerk het gesprek aangaat met Sanny Verhoeven. Sanny vertelt hierin over o.a. Feng Shui. Het huis van Jet is een hoekhuis midden op een druk kruispunt en zit ook nog op 6 hoog. Vroeg in de ochtend is de hele stad al gehaast langs haar woning gereden. Niet echt a la Feng Shui, blijkt... Voor Jet een reden om toch maar eens aan de slag te gaan met haar eigen vision board!

Beluister Podcast #1 Is mijn huis wel Feng Shui? - Met Sanny Verhoeven

Wat is een vision board?

Het leuke is dat je dit helemaal zelf mag invullen! Een vision board is iets wat je gaat maken om je doelen, dromen en wishes in kaart te brengen. Het is je toekomstvisie en die is helemaal iets van jou. Door plaatjes uit tijdschriften te knippen en op jouw vision board te plakken kom je er gaandeweg achter hoe jouw doel er uitziet.

Welke termen vind je belangrijk? Denk aan rust, reizen, carrière maken, een huis kopen, materiële zaken, persoonlijke groei, en welke dromen wil je echt waar gaan maken. En als je dat op dit moment niet zo heel goed weet, is een vision board juist een manier om er op een speelse wijze achter te komen.

Aan de slag!

stap 1

Kies jouw woondoel

Kies een doel dat je hebt en stel jezelf een hoofdvraag, bijvoorbeeld: ‘’Hoe ziet mijn droomhuis eruit?’’, ‘’Hoe creëer ik een leven waar carrière en passie bij elkaar komen?’’ of “Wat is de lifestyle waar ik gelukkig van word?”. Bedenk het maar! Onder je vraag kan je subthema’s hangen. Denk aan hoe jouw doel eruitziet op financieel gebied, rondom familie, welke locatie, etc.

stap 2

Zoek een rustige plek op

Creëer een ruimte waar je helemaal tot rust kan komen. Zet je favoriete playlist op en trek een fijne trui aan. Op deze manier kan je je focussen op je vision board met een lekkere kop thee aan je zij.

stap 3

Gebruik oude magazines

Pak de magazines erbij en ga op zoek naar afbeeldingen die op wat voor manier dan ook bij je thema passen. Kijk ook naar quotes en termen die je vison board kunnen ondersteunen. Wees creatief met vormen knippen en scheuren.

Handige tip:

Heb je niet zo veel tijdschriften thuis? Misschien heeft je plaatselijke tandartspraktijk of kapper nog wat oude tijdschriften liggen en bij kringloopwinkels staan vaak bakken vol voor 50 cent per stuk.

stap 4

Plak je vision board vol

Nu je al je favoriete afbeeldingen geselecteerd hebt is het tijd om ze te positioneren. Misschien wil je je achtergrond nog in een ondersteunende kleur verven en plak de afbeeldingen over elkaar heen om een geheel te creëren.

stap 5

Geef je vision board een prominente plek

Als je vison board helemaal af is wil je hem op een plek zetten waar je hem vaak even ziet. Op deze manier leeft je doel en word je steeds herinnerd aan wat je wilt bereiken. Zo ben je steeds in je onderbewuste bezig met jouw doel, en dit helpt mee aan de beleving en motivatie van het realiseren van je doel.

Een leuk idee:

Maak een paar foto’s van je vison board en stel deze in als achtergrond op je telefoon. Zo zie je doorgaans een mooi beeld van allerlei dingen die je inspireren en een warm en positief gevoel in je oproepen.

Benodigdheden

Het eindresultaat van ons vision board:

Shop jouw vision board

Bureau Cynthia 20 procent korting rood
20 procent korting rood
(21)
81.
75
109.00
Voordeelpashouders
Aanbieding t/m 19-04-2020
  • Online op voorraad

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.