Verloren hoek make-over: inrichten en stylen

Verloren hoek make-over: inrichten en stylen

Met kleine ingrepen kan je vaak toch een heel groot verschil maken in je interieur. Denk bijvoorbeeld aan een mooie kleur verf op de muur en accessoires. Voor deze Mini Makeover ging ik aan de slag in een jaren 40 woning. De eigenaren zijn echte doe-het-zelvers en hebben al een hoop aan het huis opgeknapt en toegevoegd. Er waren een paar ruimtes die nog wat extra aandacht konden gebruiken, maar mijn oog viel als eerst op een verloren hoekje in de keuken…

Aan de slag

Dit verloren hoekje bestaat uit een muur van ruim 1,8 meter breed die de keuken van de eethoek scheidt. Zo’n muur waar je je eigenlijk geen raad mee weet en die vaak niet als prioriteit worden gezien bij het inrichten van een huis. Logisch, er zijn vaak andere dingen die eerst moeten gebeuren. Toch zijn dit van die lastige plekken in huis waar uiteindelijk vaak maar weinig mee gebeurd. Voor mij de uitdaging om hier iets leuks van te maken!

Durf met kleur

Voor deze Mini Makeover verzamelde ik eerst inspiratie en bekeek ik de Karwei collectie online en in de folder. Ik besloot voor een warme en rijke kleur te gaan die mooi zou passen bij het donkergroen in de keuken. De kleur “Autumn Gold” van Flexa is een prachtige kleur waarmee je direct warmte toe kunt voegen aan een ruimte. Juist bij het wit en het beton in de keuken is deze warmte een mooie toevoeging.

Zeker met een wat kleinere muur durf je misschien sneller voor een meer uitgesproken kleur te gaan. Maar, je moet er wel lef voor hebben! Ik zou je wel aan willen raden om nooit puur een kleur te kiezen vanuit een foto die je hebt gezien. Deze kleur kan in jouw eigen interieur (met ander licht) net weer anders overkomen en dus anders zijn dan verwacht. Probeer dus als het kan altijd eerst een tester of kleurstaal op de muur in jouw huis om te kijken of deze kleur hier tot zijn recht komt!

Kies de perfecte sidetable

Bij Karwei zag ik verschillende mooie open kasten in de collectie. De zwarte sidetable "Noor" is perfect qua breedte en hoogte voor dit verloren hoekje! Juist voor het toevoegen van sfeer in huis is zo’n sidetable perfect. Je kunt er namelijk je mooiste spullen in en op zetten. Ik shopte bij Karwei nog wat mooie accessoires uit de collectie en ik was klaar voor de Mini Makeover!

Schilderen & stylen

Ik begon eerst met het schilderen van de muur in Autumn Gold. Dit is zo’n kleur waarbij je even moet wennen wanneer je hem op de muur smeert. Het daadwerkelijke effect is echt pas te zien als de muur twee keer volledig is geschilderd. Nadat de muur twee keer was geschilderd en was gedroogd, kon de kast voor de muur worden gezet. Daarna kon het afstylen beginnen, dan komt je interieur echt tot leven! Om wat contrast te geven aan de strakke kast van metaal, koos ik voor een mix van vormen en materialen in de accessoires. Vooral de schemerlamp met fluwelen kap aan de muur kwam nog een heel leuk persoonlijk item.

Geslaagde make-over? Nu jij!

Als je de voor & na foto ziet, kun je duidelijk zien wat toevoeging van kleur en styling doet met een ruimte. Dit verloren hoekje is nu bijna de eyecatcher van de keuken geworden! Ga nu zelf aan de slag en ontdekt wat een kleine makeover met jouw interieur doet.

Geschreven door:

Marij Hessel

Hi! Ik ben Marij Hessel, stylist, verzamelaar en het gezicht achter de blog en shop “MY ATTIC”. Hier komen mijn liefde voor interieur, vintage, kleur, zelfmakers en groen samen. Bij Karwei geef ik je graag inspiratie op het gebied van wonen, klussen en DIY projecten. Enjoy!

Volg ons en mis niets!