Histor kleur van het jaar: Vining Ivy

Histor kleur van het jaar – Vining Ivy

De Histor kleur van het jaar 2023 mag je zien zoals jij dat wil. Is de kleur Vining Ivy groen, blauw, groenblauwig, blauwgroenachtig of een andere kleurencombinatie? Jij mag het zeggen! Vining Ivy is een serene tint die een stijlvolle toevoeging is aan de bestaande kleurenpaletten. Maar deze kleur kan ook juist een elegant kleuraccent zijn voor een meer traditionele sfeer. Blauw en verfijnd groen maakt samen een ware edelsteenkleur, die je rust en balans brengt.

Ontdek de drie inspiratiepaletten Serenity, Origin en Duality van Histor en zie hoe je deze kleuren mooi kunt combineren met de rijke tint van het jaar 2023. Laat de kleur van het jaar eenvoudig mengen bij de mengbalie van Karwei.

Vining Ivy is veelzijdig

Vining Ivy (PPG1148-6) is een veelzijdige tint en daardoor ideaal voor zowel binnen als buiten. Alles is mogelijk: van gang tot tuin en van rustig tot lekker druk. De blauwgroene kleur (of welke kleur zie jij?) geeft je energie zonder heftig te zijn en past in iedere ruimte thuis. Denk aan Vining Ivy thuis als basiskleur op een wand samen met toffe houttinten en gebroken wit items. Wil je liever een chique uitstraling: vul het dan aan met goud en helderwit.

Drie inspiratiepaletten

Van neutraal tot aards én van warm tot uitbundig. Vining Ivy en de drie matchende inspiratiepaletten passen in elke woonstijl. Door het 60/30/10-principe – je hebt een hoofdkleur, een nuancekleur en een accentkleur – krijg je een fijne balans tussen de muren, vloer of meubels en je accessoires. Balans geeft rust. Laat je betoveren door de drie verschillende paletten, vind jouw favoriete kleur(en) en begin met schilderen!

Serenity palet

In het inspiratiepalet Serenity zorgt de Histor kleur van 2023 voor sierlijkheid gecombineerd met het zachte van melkachtige pasteltinten, waterige kleuren en neutrale nuances. Serenity geeft je rust door de neutrale en warme kleuren en lichte accenten. Een 60/30/10-idee in dit palet: ga voor het levendig blauwe Childhood Memory (PPG1040-2) als basis en voeg hier het verstilde groen van Frozen Rosemary (PPG1125-3) en de zachtpaarse tint Faded Allium (PPG1014-4) aan toe.

Origin palet

Het Origin palet is een samensmelting van de natuur en de kosmos. Dit kleurenpalet is volledig in balans en zorgt ervoor dat Vining Ivy je betovert bij de natuurlijke tinten van Origin. Ervaar de natuur in al haar schoonheid met een spannende knipoog, en voel de fijne vibes door de aardse tinten.

De ingetogen kleur bruin van Cool Clay (PPG1071-5) en de meer uitgesproken grijsgroen van Rough Ride (PPG1036-5) matchen perfect samen met de subtiele crème van Limestone Block (PPG1102-2). De tinten uit het palet Origin zijn uitermate geschikt voor lichte, hedendaagse ruimtes waar het gebruik van natuurtinten en houtsoorten zorgen voor warmte.

Duality palet

Het Duality palet is een uitbundig palet met felle, heldere pasteltinten en sterke neutrale kleuren. Een overvloed aan contrast! Door de veelzijdigheid van Vining Ivy komt deze kleur mooi tot haar recht in dit kleurenpalet. Ga voor een glamoureuze retrostijl of juist voor fris en modern. Ontdek de afwerkingen in mat, glanzend of metallic die met getinte verlichting een surrealistisch gevoel creëren.

Door neutrale kleuren te gebruiken worden de combinaties eleganter en de krachtige kleuraccenten wat milder. De 60/30/10-tip hier is de oranje pastel Citrus Sachet (PPG1198-3) als basis gecombineerd met het zomerse zachtgeel van Sightseer (PPG1210-3) en de zeetint Crystal Oasis (PPG1138-3) voor accessoires. Je kunt alle kanten op, hoe leuk is dat!

Karwei Kleurservice & Kleurgarantie

Twijfel je over de verfkleur? Ontdek de Karwei Kleurservice, waar je een kleurtester in elke gewenste kleur kunt laten mengen bij de mengbalie in de bouwmarkt. Deze tester - in de vorm van een vachtrollertje - kun je direct aanbrengen op je muur. Ben je tevreden, laat Vining Ivy dan mengen bij de mengbalie van Karwei.

Heb jij je muur geschilderd in een toffe kleur, maar ben je toch niet blij met de kleur op de wand? Geen probleem, want Karwei heeft een kleurgarantie. Met de Karwei Kleurgarantie kun je het aankoopbedrag van je nieuwe kleur terugkrijgen.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!