Welke kleur wit: zo kies jij jouw wit-tint!

Welke kleur wit: zo kies jij jouw wit-tint!

Stralend wit, RAL 9010, RAL 9001: bij het zien van alle verschillende soorten wit-tinten raak je al bijna de weg kwijt. Welke kleur ga je kiezen voor op de muren en ga je het plafond in dezelfde tint mee verven? Ben je benieuwd naar hoe je het beste deze basis kleur toepast in je interieur? Lees dan snel verder!

Jouw interieur in ruimtelijk wit

Rustige basis met veel wit

Er zijn diverse redenen om te kiezen voor veel wit in je interieur. Met wit creëer je een rustige basis. Vooral als de muurverf streeploos en zeer dekkend is aangebracht. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld Sikkens kwaliteitsmuurverf.

Als je iets meer spanning maar nog wel die rustige basis wilt, speel dan met verschillende wittinten in je interieur of met opvallende accessoires. Schilder je plinten, kozijnen en deuren bijvoorbeeld in een andere wit-tint zoals RAL9010.

Tip! Wanneer je de muur en plafond in dezelfde kleur schildert, krijg je een erg mooi, samenhangend geheel.

Frisse uitstraling met koele kleuren

Wit zorgt daarnaast voor een mooie, frisse uitstraling. In mediterrane landen zoals bijvoorbeeld Griekenland of Ibiza zie je regelmatig witte muren. In combinatie met zon en de blauwe lucht zorgt dit voor een prachtige uitstraling. Deze sfeer kan je thuis ook creëren. Op zonnige dagen kan het mooie, warme zonlicht goed combineren met frisse, koele kleuren als wit, zachtblauw en -groen. Ben jij op zoek naar een frisse, witte muurverf? Bekijk bijvoorbeeld Flexa Powerdek.

Ruimtelijk effect met matte verf

Ook kan je met een witte kleur ervoor zorgen dat je kamer groter en lichter lijkt. Wanneer je al je muren wit schildert met een matte muurverf, zoals Flexa Strak op de Muur, versterk je dit ruimtelijke effect. Naarmate het daglicht verandert van de ochtend naar de avond, zie je zelfs het wit van kleur veranderen. Bijvoorbeeld RAL 9010 is gebroken wit, dit wordt geler indien het daglicht verandert naar de avond. Puur wit is juist stralender wit naarmate het weer ochtend wordt.

Witwonen met neutrale of beige woonaccessoires

Ben jij van de ‘witwonen’ trend maar mis je een beetje warmte in huis? Een kleur harmonieert bijna altijd met zichzelf en met lichter of donkerder tinten van dezelfde kleur. Daardoor is het bijvoorbeeld erg mooi om de witte muur te combineren met mooie, zachte en warme materialen zoals hout, kurk, riet, zachte vloerkleden om de juiste balans te vinden. Bij het kiezen van de juiste kleur wit is het dus belangrijk dat ook materiaalkeuze qua interieur wordt meegenomen.

Wit, witter, witst

  1. De meest witte muurverf is: stralend wit.
  2. Hierna komt een gebroken-wit kleur: RAL 9010.
  3. Als laatste komt de kleur: crème-wit RAL 9001.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!