DIY eigen tv meubel maken

Jouw eigen tv meubel maken (op maat bestelbaar)

Een eigen tv meubel maken is nog nooit zo makkelijk geweest. Met deze DIY krijgt je tv een stijlvol podium en de ruimte wordt er ook frisser door. Extra opbergruimte is altijd fijn, en van houten meubelen in je huis heb je er nooit genoeg. Maak je eigen zwevende tv meubel met verschillende vakken aan alle kanten. De massief eikenhouten onderdelen bestel je met één klik kant-en-klaar op maat. Heel handig! Bekijk hieronder hoe jij dit DIY hangmeubel zelf maakt voor in je huis.

Op maat hout

Laat je hout in allerlei vormen op maat zagen met onze handige Hout Op Maat tool. In verstek? Doen we voor je! We bezorgen het ook nog eens bij je thuis. Of als je het fijner vindt, leveren we je hout op maat gratis af in jouw Karwei.

Bestel met onze Hout Op Maat service de onderdelen van dit zwevende meubel kant-en-klaar, zodat jij het alleen nog maar in elkaar hoeft te zetten. Haal de benodigdheden bij jouw Karwei of bestel deze eenvoudig online, en bouwen maar! Lak als finishing touch het naturel hout in een toffe kleur en hang je eigen tv meubel zwevend aan de wand.

We gaan beginnen

Voor het tv meubel hebben we houten onderdelen nodig uit massief eikenhout met een dikte van 18 mm. Het kant-en-klare houtpakket bestaat uit de volgende delen:
• 2x rechthoek 40x150cm (A)
• 1x rechthoek 26x150cm (B)
• 1x rechthoek 26x48,3cm (C)
• 3x rechthoek 38,2x26cm (D)
• 1x rechthoek 36,4x48cm (E)

Bekijk eerst deze tekening van het tv meubel aandachtig, zodat je een goed beeld hebt van de klus. De ontwerpschets grondig bekeken? Mooi, dan gaan we nu aan de slag met de stappen van deze DIY!

stap 1

Boor gaten in A1

Boor met een 4mm-boortje 13 gaten in de bodemplank A1 en verzink deze gaten.

stap 2

Boor gaten in B

Boor met een 4mm-boortje 6 gaten in de achterwandplank B en verzink deze gaten. Boor vervolgens 4 gaten met een 10mm-boortje zoals op de tekening staat.

stap 3

Boor gaten in D1

Boor met een 4mm-boortje 2 gaten in de twee staanders D1 en verzink deze gaten.

stap 4

Schroef plank E vast

Boor met een 3mm-boor voor in de kopse kant van legplank E. Schroef legplank E op de twee staanders D1 met elk 2 schroeven (4x70mm, verzonken kop).

stap 5

Monteer A1 en B

Boor met een 3mm-boor voor in de kopse kant van de achterwand B. Schroef bodem A1 op achterwand B met elk 5 schroeven (4x70mm, verzonken kop). Gebruik het onderdeel uit stap 4 ter ondersteuning bij het vastschroeven.

stap 6

Zet C vast

Boor met een 3mm-boor voor in de kopse kant van D1. Schroef het middendeel vast met 8 schroeven (4x70mm, verzonken kop). Gebruik C om het middendeel op de juiste positie te monteren.

stap 7

Schroef D2 vast

Boor met een 3mm-boor voor in de kopse kant van D2. Schroef de zijkant van D2 vast met 4 schroeven (4x70mm, verzonken kop).

stap 8

Bevestig paneel C

Boor met een 3mm-boor voor in de kopse kant van C. Schroef het voorpaneel C vast met 2 schroeven (4x70mm, verzonken kop).

stap 9

Boor gaten in de staande panelen

Boor met een 8mm-boor 13 gaten met een diepte van 25mm voor de houten deuvels in de kopse kanten van de staande panelen.

stap 10

Plaats de centerpunten

Druk de centerpunten in de deuvelgaten van 8mm.

Tip!

Heb je minder dan 13 centerpunten? Doorloop dan een aantal maal Stap 10 tot en met Stap 12. Gebruik dan losse deuvels om het blad goed te positioneren.

stap 11

Bevestig het bovenblad A2

Druk het bovenblad A2 op de centerpunten. Zorg dat het blad op de juiste plaats ligt. Er ontstaan centerpunten in het blad die je kunt gebruiken om de boor te positioneren.

stap 12

Boor in het bovenblad A2

Boor met een 8mm-boor 13 gaten met een diepte van 12mm op de plaats van de centerpunten in het bovenblad A2.

stap 13

Lijm de deuvels vast

Lijm de deuvels vast in de gaten van de staande delen.

stap 14

Lijm het bovenblad vast

Doe lijm op de deuvels en druk het bovenblad aan. Verzwaar het blad terwijl de lijm droogt.

stap 15

Hang het tv meubel op

Boor 4 gaten met een 10mm-boor in de achterwand. Hang nu het tv meubel op met behulp van 4 bouten en pluggen. Klaar is deze geslaagde DIY!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!