Tuintrend: Urban Hangout

Tuintrend: Urban Hangout

Urban Hangout is een tuintrend en draait om stads, stoer, staal en steigerhout. Het oogt als een grote, groene woonkamer, maar dan buiten. Urban Hangout is comfortabel, hip en nét even anders! Elk hoekje lijkt gemaakt voor #instagram. Met zwart en naturel hout als basis zorg je dat al het groen er lekker uitknalt. In dit artikel lees je hoe je van jouw tuin, balkon of dakterras de stijl van Urban Hangout creëert en welke tuindecoratie hierbij past.

Aan de slag met steigerhout

Steigerhout is perfect materiaal voor DIY’s, zeker voor de tuintrend: Urban Hangout. Naast dit prachtige terras kun je er nog veel meer mee. Van schommelbank tot verrijdbare plantenbakken en van ligbed tot hippe oppottafel. Bekijk hier meer ideeën en de volledige klusadviezen om zelf aan de slag te gaan.

Hoe krijg ik die hippe sfeer van Urban Hangout op mijn dakterras?

Urban Hangout draait om stads, stoer, staal en steigerhout. Met zwart en naturel hout als basis zorg je dat al het groen er lekker uitspringt. Een zwarte muur of schutting is de perfecte achtergrond voor grote potplanten en hippe meubelen. Is je terras niet zo groot? Kies dan voor een witte muur of schutting. Je terras lijkt daardoor groter en het zorgt voor een frisse, lichte sfeer. Ook een optie: een bamboe afscheiding. Dit is heel hip en gemakkelijk aan te brengen. Of je nu zwart, wit of bamboe kiest: ze zijn alle drie een perfecte match met een buitenvloer van vlonderplanken. Je kunt ook werken met hoogteverschil om verschillende zones te creëren.

Summer in the city: zo krijg je dat lekkere festivalgevoel in je tuin

Weinig ruimte, maar aan ideeën geen gebrek! Want in een Urban Hangout-tuin benut je elke vierkante meter. Je tuin is ingericht als een grote, groene woonkamer met een loungehoek en een fijne eetplek als middelpunt. Met kleine krukjes, bijzettafeltjes en hippe stoeltjes van draadstaal houd je het licht en luchtig. En met kussens, kleden en lampjes maak je het af. Zo lijkt elk hoekje gemaakt voor Instagram.

Planten, struikjes en kleine boompjes groepeer je in robuuste plantenbakken. Dat staat supermooi en bovendien is je tuin op die manier bijna onderhoudsvrij. Voor jou geen onkruid wieden, maar met een wijntje relaxen op het terras!

Kleed jouw Urban Hangout aan met metaal. In een tuin die voelt als een buitenkamer, mogen meubels en accessoires een opvallend design hebben. Zwart staal contrasteert mooi met al het hout en groen in je Urban Hangout. Laat het op een aantal plekken terugkomen.

Handige tip!

Schilder een schutting zwart! Het klinkt misschien vreemd, maar ook zwart geeft een ruimtelijk effect. Dat komt doordat het sterk contrasteert met andere elementen. Een bestaande schutting krijgt een enorme facelift met zwarte beits.

In de zomer woon je ineens veel ruimer

In de zomer woon je praktisch buiten. Maak het dan ook net zo gezellig en comfortabel als binnen. Kleed je tuin aan met mooie accessoires, maar doseer de hoeveelheid. Je wil het tenslotte stoer houden.

Wil je tot in de late uurtjes genieten van je tuin? Denk dan ook aan verwarming. Een vuurkorf is met een houten ondergrond niet zo handig, maar een buitenkachel of terrasverwarmer doen het hier prima!

Met weinig vierkante meters zijn meubels en accessoires van zwart draadstaal ideaal voor jouw Urban Hangout. Je gaat voor stads en stoer en dat vraagt om ruwe, ongepolijste materialen. Met grof linnen, jute, beton, staal en onbehandeld hout zit je helemaal goed. Houd je in met het stylen bij deze stijl en houd het bij een paar grote eyecatchers. Ga voor ranke tafeltjes, krukjes en plantenstandaards die licht en luchtig ogen. Bovendien zijn lichte meubelen makkelijk verplaatsbaar. Dat is ideaal als je op een klein oppervlak toch een paar verschillende hoekjes wilt creëren.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!