Tuintrend: Urban Hangout

Tuintrend: Urban Hangout

Jouw Urban Hangout oogt als een grote, groene woonkamer: comfortabel, hip en nét even anders! Elk hoekje lijkt gemaakt voor #instagram. Met zwart en naturel hout als basis zorg je dat al het groen er lekker uit knalt.

Aan de slag met steigerhout

Steigerhout is perfect voor DIY’s. Naast dit prachtige terras kun je er nog veel meer mee. Van schommelbank tot verrijdbare plantenbakken en van ligbed tot hippe oppottafel. Bekijk hier meer ideeën en de volledige klusadviezen om zelf aan de slag te gaan.

Hoe krijg ik die hippe sfeer van Urban Hangout op mijn dakterras?

Urban Hangout draait om stads, stoer, staal en steigerhout. Met zwart en naturel hout als basis zorg je dat al het groen er lekker uit springt. Een zwarte muur of schutting is de perfecte achtergrond voor grote potplanten en hippe meubelen. Is je terras niet zo groot? Kies dan voor een witte muur of schutting je terras lijkt daardoor groter en het zorgt voor een frisse, lichte sfeer. Helemaal van nu is een bamboe afscheiding: superhip en makkelijk aan te brengen. Of je nu zwart, wit of bamboe kiest: ze zijn alle drie een perfecte match met een buitenvloer van vlonderplanken. Breng hoogteverschil aan, om zo verschillende zones te creëren.

Summer in the city: zo krijg je dat lekkere festival-gevoel in je tuin

Weinig ruimte, maar aan ideeën geen gebrek! Want in een Urban Hangout-tuin benut je elke vierkante meter. Je tuin is ingericht als een grote, groene woonkamer met een loungehoek en een fijne eetplek als middelpunt. Met kleine krukjes, bijzettafeltjes en hippe stoeltjes van draadstaal houd je het licht en luchtig. En met kussens, kleden en lampjes maak je het af. Zo lijkt elk hoekje gemaakt voor #instagram.
Planten, struikjes en kleine boompjes groepeer je in robuuste plantenbakken. Dat staat supermooi en bovendien is je tuin op die manier bijna onderhoudsvrij. Voor jou geen onkruid wieden, maar met een wijntje relaxen op het terras!

Kleed het aan met metaal. In een tuin die voelt als een buitenkamer, mogen meubels en accessoires een opvallend design hebben. Zwart staal contrasteert mooi met al het hout en groen in je Urban Hangout. Laat het op een aantal plekken terugkomen.

Handige tip!

Schilder het zwart! Het klinkt misschien vreemd, maar ook zwart geeft een ruimtelijk effect. Dat komt doordat het sterk contrasteert met andere elementen. Een bestaande schutting krijgt een enorme facelift met zwarte beits.

In de zomer woon je ineens veel ruimer

In de zomer woon je praktisch buiten, maak je het dan ook net zo gezellig en comfortabel als binnen. Kleed je tuin aan met mooie accessoires, maar doseer de hoeveelheid. Je gaat tenslotte voor die stoere look.
Wil je tot in de late uurtjes genieten van je tuin? Denk dan ook aan verwarming. Een vuurkorf is met een houten ondergrond niet zo handig, maar een buitenkachel of terrasverwarmer doen het hier prima!

Met weinig vierkante meters zijn meubels en accessoires van zwart draadstaal ideaal voor jouw Urban Hangout. stads en stoer: dat vraagt om ruwe, ongepolijste materialen. Met grof linnen, jute, beton, staal en onbehandeld hout zit je helemaal goed. Houd je in met het afstylen bij deze stijl en houd het bij een paar grote eyecatchers. Deze ranke tafeltjes, krukjes en plantenstandaards ogen licht en luchtig en zijn makkelijk verplaatsbaar. Ideaal als je op een klein oppervlak toch een paar verschillende hoekjes wilt creëren.

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het KARWEI inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.