5 tips om efficiënt om te gaan met je ruimte

5 tips om efficiënt om te gaan met je ruimte

In een tijd waar de huizenprijzen enorm toenemen, is een groot woonoppervlak vaak niet meer vanzelfsprekend. Gelukkig zijn daar de opruimgoeroes zoals Marie Kondo en Dennis Storm. Beiden hebben boeken geschreven over het minimaliseren van spullen in huis.

We kunnen wel concluderen dat de trend van het minimaliseren van je woning enorm in populariteit aan het toenemen is. Woonoppervlakte opofferen voor veel bergruimte past dus niet helemaal meer bij deze tijd. Hoewel iedereen andere wensen heeft wat betreft wonen, kun je met het minimaliseren van je bergruimte pas echt optimaal gaan genieten van het aantal vierkante meters in jouw woning.

Tips

1. Cadeaus

Vraag voor je verjaardag geen cadeaus, maar ervaringen. Kaartjes voor een expositie of concert, bungeejumpen, een workshop. You name it!

2. Erin en eruit

Voor alles wat je in huis brengt, moet je iets anders weg doen. Misschien hebben je vrienden of buren er iets aan. Zo niet, breng het naar de kringloopwinkel en maak andere mensen er blij mee.

3. Opruimen

Ruim elk half jaar je kasten uit. Doe weg wat oud of versleten is, maar bewaar waar je over twijfelt. Sla deze spullen op in je berging of op zolder. Heb je toch een item nodig, haal deze dan uit de opslag. Alles wat je een jaar lang niet hebt gemist of aangeraakt, doe je weg.

4. Extern opslaan

Natuurlijk kun je spullen wegdoen, maar dat is niet altijd een optie. Met Inbox Storage kun je zorgen voor een opgeruimd huis, maar heb je toch alles binnen handbereik. Je geeft aan wat je wilt opslaan en zodra je iets nodig hebt wordt het bij je thuisbezorgd.

5. Boeken

Boeken kunnen enorm veel ruimte innemen in huis. Bewaar je dierbaarste, mooiste boeken en geef de rest weg. Ook fotoboeken kun je digitaal maken zodat ze geen ruimte innemen in huis.

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Lara Welting

Ik ben Lara, 29 jaar en gek op interieur, klussen en schrijven. Op welke plek kun je dit beter samenbrengen dan KARWEI? Ik neem jullie hier mee in de wereld van klussen met tips en adviezen om het beste resultaat te krijgen!