5 tips om te ontspullen in huis

5 tips om efficiënt om te gaan met je ruimte

Ontspullen, minimalisme, hoe je het ook wil noemen; er zijn veel mensen die tegenwoordig bezig zijn om zo min mogelijk spullen in huis te hebben en de bergruimte te minimaliseren. Of je nu een grote of een kleine woning hebt, opruimtips zijn waarschijnlijk bij meer mensen welkom.

Hoewel iedereen andere wensen heeft wat betreft wonen, kun je met het minimaliseren van je bergruimte pas echt optimaal gaan genieten van het aantal vierkante meters in jouw woning. We hebben een aantal opruimtips die je helpen bij het ‘ontspullen’.

Tips

1. Cadeaus
Vraag voor je verjaardag geen cadeaus, maar ervaringen. Kaartjes voor een expositie of concert, bungeejumpen, een workshop. You name it!

2. Erin en eruit
Voor alles wat je in huis brengt, moet je iets anders weg doen. Misschien hebben je vrienden of buren er iets aan. Zo niet, breng het naar de kringloopwinkel en maak andere mensen er blij mee.

3. Opruimen

Ruim elk half jaar je kasten uit. Doe weg wat oud of versleten is, maar bewaar waar je over twijfelt. Sla deze spullen op in je berging of op zolder. Heb je toch een item nodig, haal deze dan uit de opslag. Alles wat je een jaar lang niet hebt gemist of aangeraakt, doe je weg. In dit artikel vind je meer handige tips voor het opruimen van je kasten.

4. Extern opslaan
Natuurlijk kun je spullen wegdoen, maar dat is niet altijd een optie. Met Inbox Storage kun je zorgen voor een opgeruimd huis, maar heb je toch alles binnen handbereik. Je geeft aan wat je wilt opslaan en zodra je iets nodig hebt wordt het bij je thuisbezorgd.

5. Boeken
Boeken kunnen enorm veel ruimte innemen in huis. Bewaar je dierbaarste, mooiste boeken en geef de rest weg. Ook fotoboeken kun je digitaal maken zodat ze geen ruimte innemen in huis.

Minimalisme in je interieur

Wil je na het ontspullen ook wat minimalisme aanbrengen in je interieur? Ga dan voor een moderne woonstijl. Bekijk deze tips voor mooie wooninspiratie met een minimalistische aanpak.

Ook hebben we meer slimme oplossingen die je laten zien hoe je efficiënt kunt omgaan met je ruimte. Hopelijk helpen deze tips je bij het ontspullen én het ontspannen.

Geschreven door:

Lara Welting

Ik ben Lara, 29 jaar en gek op interieur, klussen en schrijven. Op welke plek kun je dit beter samenbrengen dan KARWEI? Ik neem jullie hier mee in de wereld van klussen met tips en adviezen om het beste resultaat te krijgen!

Volg ons en mis niets!