Houten wandrek keuken DIY Karwei

Idee: stoere wandplank voor in de keuken

Een stoere wandplank in de keuken is niet alleen handig, het kleedt ook direct de keuken aan. Style je keukenwandrek met leuke potten en hang toffe items en keukengerei aan de steigerbuizen. Deze home made wandplank is een even iets anders dan een blinde plank aan de wand. Maak zelf dit houten wandrek met behulp van de stappen hieronder, en geef de keuken nog meer body en sfeer.

Zaag alle onderdelen op maat

Voor de robuuste wandplank heb je de volgende houten onderdelen nodig, die je eenvoudig op maat kan laten zagen bij Karwei. Met je Club Karwei-kaart is dit helemaal gratis.

• 3x 60 x 11,6 x 2 cm – de zijplanken
• 5x 60 x 14 x 2 cm – de ligplanken
• 1x 126 x 6,8 x 2 cm – de achterplank
• 16x 2 x 11,6 x 2 cm – de dwarsliggers

stap 1

Start met de zijkanten

Pak de drie zijkanten van 60 x 11,6 x 2 cm en zaag in deze planken een inkeping op 2 cm breed en 6,8 cm lang vanaf de bovenzijde langs de zijkant van elke plank. Zo valt de achterplank mooi weg in de zijkanten.

stap 2

Boor al het hout voor

Zorg ervoor dat alle houten onderdelen twee keer zijn voorgeboord, en bevestig deze straks met schroeven van 3,5 x 35 mm.

stap 3

Monteer de dwarsliggers

Bevestig de 16 dwarsliggers als plankdragers op de gewenste hoogte op de zijkanten.

stap 4

Plaats de achterplank

Monteer de achterplank van 126 x 2 x 6,8 cm op de drie zijkanten.

stap 5

Leg de planken op de gewenste dwarsliggers

Kies ervoor om de ligplanken vast te schroeven op de dwarsliggers. Of laat deze los liggen zodat je later de opstelling van het wandrek kunt veranderen.

stap 6

Boor de gaten voor de koperen stang

Zorg dat de koperen pijp een lengte van 124 cm heeft. Boor vervolgens de gaten waar de stang in het hout komt, met een diameter van 12 mm. Zorg ervoor dat je de buitenste liggers 1 cm diep inboort aan de binnenzijde en de middelste staander geheel doorboren. Op deze manier is de buis van de buitenzijde niet zichtbaar. Schuur de randen van de gaten licht om splinters weg te halen.

stap 7

Maak de wandplank af

Bevestig de rechter buitenzijde als laatste in verband met het plaatsen van de koperen pijp.

stap 8

Hang de DIY aan de wand

Boor gaten in de wand en tik hier pluggen in. Hang vervolgens de wandplank voor de muurgaten en boor door de wandplank om deze vast te schroeven aan de muur. Klaar is je wandplank en tijd om in te richten.

Shop het hout!

Bouwhout hardhout geschaafd 20x116 mm lengte 210 cm
1 klantreview
Het bouwhout hardhout geschaafd is hout dat kan worden gebruikt voor allerlei constructieve klussen. Het hout heeft een kopmaat van 20x116 mm en een lengte van 210 cm. Het hout ... Het bouwhout hardhout geschaafd is hout dat kan worden gebruikt voor allerlei constructieve kluss...
54.
49
Alleen bestellen en afhalen
Bekijk alles in schaaflat
Bouwhout hardhout geschaafd 20x140 mm lengte 210 cm
1 klantreview
Het bouwhout hardhout geschaafd is hout dat kan worden gebruikt voor allerlei constructieve klussen. Het hout heeft een kopmaat van 20x140 mm en een lengte van 210 cm. Het hout ... Het bouwhout hardhout geschaafd is hout dat kan worden gebruikt voor allerlei constructieve kluss...
62.
99
Alleen bestellen en afhalen
Bekijk alles in schaaflat
Bouwhout hardhout geschaafd 20x68 mm lengte 210 cm
7 klantreviews
Het bouwhout hardhout geschaafd is hout dat kan worden gebruikt voor allerlei constructieve klussen. Het hout heeft een kopmaat van 20x68 mm en een lengte van 210 cm. Het hout i... Het bouwhout hardhout geschaafd is hout dat kan worden gebruikt voor allerlei constructieve kluss...
27.
99
Alleen bestellen en afhalen
Bekijk alles in schaaflat

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!