De beste stylingtips voor spiegels in je interieur

De beste stylingtips voor spiegels in je interieur

Spiegeltje… spiegeltje… Een spiegel is niet alleen functioneel, maar ook een echte blikvanger in je interieur. Wij hebben een aantal handige stylingstips voor je verzameld, zodat ook jouw interieur de mooiste van het land wordt.  

3 Tips om spiegels te stylen in je interieur

1. Laat je huis optisch groter lijken

Woon je niet al te groot? En wil je jouw huis optisch groter laten lijken? Dan zijn spiegels je beste vriend. Gebruik een hoge, verticale spiegel om de ruimte hoger te doen lijken. Kies voor een horizontale spiegel om een lange, smalle ruimte een ruimtelijker gevoel te geven. Spiegels vangen én weerkaatsen ook een hoop licht: hang dus gerust meerdere spiegel op voor meer licht in je interieur.

2. Zo gebruik je een spiegel in je woonkamer

Geef je woonkamer meer licht en diepte door een aantal spiegels als een collage op een mooie wand te hangen (bijvoorbeeld de wand achter de bank). Je kunt de spiegels speels combineren met andere schilderijen en fotolijstjes. Woon je in een huurhuis en mag je niet boren? Gebruik dan plakspiegels en hang posters of foto’s op met kleurrijk washi tape.

3. De spiegel als ideale oplossing in je interieur

Spiegels kunnen zomaar dé ideale oplossing zijn voor al je problemen. Vooruit, niet al je problemen, maar je kunt er zeker een aantal interieur struggles mee oplossen. Bijvoorbeeld: heb je een smalle, donkere hal? Hang een grote spiegel op langs de wand voor een groter en lichter effect. Je kunt ook meteen een laatste blik in de spiegel werpen voordat je de deur uitgaat. Ideaal, toch? Of heb je een saaie wand in de woon- of slaapkamer? Hang één of meerdere spiegels op en de muur is meteen een blikvanger. Kies voor een spiegel in een unieke vorm voor een extra kunstig effect. Dan nog een tip voor het kleinste kamertje: een spiegelcollage geeft het toilet een unieke uitstraling. Extra leuk is het om kringloopwinkels af te struinen en zelf een collectie spiegels samen te stellen.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!