Slaapkamer idee: verven met kalkverf

Slaapkamer hoek idee: verven met kalkverf

Wil je extra kleur aanbrengen in je slaapkamer, maar niet een hele wand schilderen? Verf dan een hoek met kalkverf en neem de zijwanden en het plafond ook mee! Ja, ook op zijwanden en het plafond trek je deze mooie verf door. Zo geef je je slaapkamer een volledig nieuwe look met deze prachtige kalkverf. De industriële uitstraling van kalkverf is écht mooi. In een handomdraai ziet je fijne slaapkamer er totaal anders uit. Door de vlakken te verven krijgt de slaapkamer een soort van nis, en lijkt de kamer zelfs nog groter. Weer een toffe DIY waar je mee aan de slag kunt!

Het effect van kalkverf

Wist je dat Karwei een zeer bijzondere serie verven in fraaie vergrijsde tinten heeft genaamd Le Noir & Blanc? Voor deze DIY hebben we de Le Noir & Blanc muurverf nuance Mud grey 2,5 liter gebruikt. Door de toepassing van hoogwaardige grondstoffen wordt een rijke verf gecreëerd. Deze muurverf geeft bij gebruik in 2 lagen een sleets-effect en als je de verf kriskras met een blokkwast aanbrengt ontstaan er mooie kleurnuances. Met een blik van 2,5 liter Mud grey muurverf hebben we 1 laag aangebracht op een oppervlakte van zo'n 24 vierkante meter.

Maak je hoekje bijzonder

Maak deze DIY op de slaapkamer helemaal af, door planken aan de wand te bevestigen naast de kast voor extra opbergruimte en voor mooie accessoires. Berg je spullen op in leuke manden, zoals de mand van zeegras of in witte Jara dozen.

Creëer een bureautje met een grotere plank en zie het effect van de verfhoek, die ervoor zorgt dat er echt een apart hoekje ontstaat. En heb je over een paar maanden weer zin in een andere kleur? Dan schilder je het vlak zó weer in een van de nieuwste trendkleuren van Karwei. Blijf jezelf verrassen met onze DIY!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!