KARWEI | Houten schommelstoel verven (before & after)

De 2-kleurige schommelstoel - Upcyclen met Karwei (video)

Niet wegdoen, maar upcyclen! Wil je graag je oude, houten schommelstoel een upgrade geven en heb je hier maar een klein budget voor? Upcyclen is dan de oplossing voor jou! Bekijk de video met Shelly Sterk en ontdek hoe je dit aanpakt met verf. Dit keer gebruiken we 2 kleuren!

Oude schommelstoel opknappen met Shelly Sterk

Janic Makizodila (26) en Saida Jacobs (30) wonen samen in hartje Amersfoort en zijn 4 maanden in blijde verwachting van hun eerste kindje. Ze hebben een nieuw appartement waarin oude spulletjes heel mooi staan en ze zouden in de babykamer graag oude en nieuwe spulletjes combineren. Ze weten alleen niet zo goed waar ze moeten beginnen.

Daarom steekt Shelly de handen uit de mouwen en gaat ze aan de slag met het opknappen van de babykamer, zoals het verven van de schommelstoel en een toffe lambrisering die doorloopt op de deur.

Tip:

Leg afdekpapier met een afplakband op een verhoging en plaats daarop het meubel dat je gaat verven. Zo hoef je niet de hele tijd te bukken!

Het upcycle plan

De schommelstoel is de basis van de babykamer. Om 'm wat speelser te maken geven we de pootjes een roze kleur (Histor Perfect Finish houtlak 'Katje') en de bovenkant een zachte, witte tint (Histor Perfect Finish houtlak 'Katoen'). Dit trekken we door in de hele kamer met een roze lambrisering die doorloopt over de deur. Je kunt deze tinten perfect laten matchen door jouw verfkleur te laten mengen in de verschillende verfsoorten die je nodig hebt, van muurfverf tot houtlak.

De witte bovenkant van de muur verven we met Histor Monodek Revolution, omdat deze verf afneembaar is. Wel zo handig, boven de commode! Verder gebruiken we in de babykamer verf op waterbasis.

Schommelstoel upcyclen: zo doe je dat

Hoe je dit zelf aanpakt? In de Upcycle video legt Shelly precies uit hoe ze dit aanpakt. Hieronder zetten we alle stappen voor de schommelstoel nog even voor je op een rijtje.

  1. Zorg dat je buiten werkt of de vloer afdekt
  2. Maak het hout schoon met reiniger
  3. Schuur de te verven oppervlakken
  4. Even afstoffen met een stoffer...
  5. Plak de randjes af (tip: gebruik een scherp mes voor strakke hoekjes!)
  6. Verf de schommelstoel met een kwast en roller
  7. Stijl het geheel af

Wij laten de onderkant van de schommelstoel in de oude, witte kleur.

Eindresultaat van de opgeknapte schommelstoel

De schommelstoel is weer helemaal als nieuw. Zo hoef je 'm dus helemaal niet weg te gooien! En het leuke aan opknappen met verf: je kunt het op heel veel spulletjes toepassen.

Ben jij geïnspireerd? Bekijk hieronder de shoplist of ontdek de andere 'Upcyclen met Karwei' afleveringen, waarbij we onder andere een keuken en tuinhuis opknappen.

Bekijk meer upcycle klussen

Iets leuks gezien?

Hanglamp Indy naturel 25 procent korting rood
25 procent korting rood
(127)
89.
25
119.00
Voordeelpashouders
Aanbieding t/m 31-10-2021
Alleen in de bouwmarkt te koop

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!