Slaapkamer restylen met een paar kleine aanpassingen

Restyling van de slaapkamer met een paar kleine aanpassingen

Een slaapkamer inrichten doe je waarschijnlijk voor meerdere jaren. Maar je kunt met een aantal kleine aanpassingen een slaapkamer restylen om de ruimte wat meer op te knappen. Alweer een aantal jaar geleden heb ik het ouderlijk huis verlaten om op mezelf te gaan wonen. Mijn ‘oude’ slaapkamer heeft in al die jaren toch veel lagen verf gezien. Mijn passie voor stylen zat er al van jongs af aan in! Na mijn vertrek is er verder niet veel meer veranderd en leek het me leuk mijn ouders te verrassen en de kamer een kleine update te geven.

Bekijk hier hoe ik te werk ben gegaan met deze kleine slaapkamer make-over. Met een klein budget ben ik aan de slag gegaan en kreeg mijn oude vertrouwde kamertje een nieuwe look!

Slaapkamer restylen

Het witte bed en de grijze muur mogen blijven, dit wordt de basis van de nieuwe styling. Door hier een nieuwe kleur aan toe te voegen zal er straks een heel andere sfeer ontstaan. Ik heb gekozen voor een mooie vergrijsde groentint: Jade groen. Deze kleur heb ik gebruikt op de muur, is de kleur van het nachtkastje en komt ook terug in de accessoires.

Creatief muuridee voor een opfrisbeurt

Om de grijze muur een opfrisbeurt te geven zonder de gehele muur te beschilderen, ben ik op zoek gegaan naar een speelse oplossing om de muur meer te laten spreken. Door een horizontaal kleurvlak in de kleur Jade groente maken, is dit effect snel bereikt. De groene tint geeft de grijze wand een lichtere en frisse look en laat de ruimte ook nog eens groter lijken!

Wanddecoratie in de slaapkamer

De hexagon wandplanken en de spiegel geven de muur een leuk accent door de zeshoekige vormen die mooi in elkaar blenden. Daarnaast biedt het ruimte voor woonaccessoires waarmee de kamer meer sfeer en persoonlijkheid krijgt. Ik heb ervoor gekozen de hexagon vormen op verschillende hoogtes op te hangen zodat het kleurvlak extra geaccentueerd doordat het verschil in kleuren en materialen nog meer naar voren komt.

Slaapkamer make-over

Door een ander nachtkastje toe te voegen in de kleur Jade groen komt de tint op de muur mooi nog eens terug in de ruimte en dat zorgt voor een mooi geheel. Tot slot mogen accessoires in de zelfde kleurgroepen niet ontbreken. Door deze toe te voegen creëer je met beperkte kosten een hele andere look!

Bekijk meer leuke ideeën voor een slaapkamer make-over! Ga bijvoorbeeld zelf aan de slag met dit houten nachtkastje met hairpin poten.

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.

Volg ons en mis niets!