Groen in huis: Je woonkamer stylen met (grote) kamerplanten

Groen in huis: Je woonkamer stylen met (grote) kamerplanten

Planten in je woonkamer staan niet alleen prachtig, ze zorgen ook voor meer zuurstof en stralen rust uit. Veel groen in huis is daarnaast een echte interieurtrend, dus duik snel in de beste stylingstips voor een groen interieur.

Zo stijl je planten in je woonkamer

Wil jij ook graag meer planten in je huis, maar ben je nog een groentje als het om plantenverzorging gaat? Geeft niks. Planten die weinig verzorging nodig hebben staan net zo hip en zijn vergevingsgezind als je ze een keer vergeet water te geven. Daarnaast kun je de plank niet misslaan met kamerplanten: alle planten geven je interieur meer uitstraling. Maak dus van je woonkamer een echte urban jungle: dit zijn de kamerplanttrends!

Hangplanten

Helemaal terug uit de jaren ’70: de hangplant. Zorg dat je vooraf bepaalt of de plek waar je de plant(en) gaat hangen voldoende licht krijgt en of je er nog goed bij kunt om water te geven. Kies ook een pot die niet al te zwaar is: hoe zwaarder de pot en plant, des te steviger moet je plug in het plafond zitten. Je kunt uiteraard altijd iemand bij Karwei om advies vragen over het installeren van een plug.

Grote kamerplant

Heb je een lege hoek in je woonkamer? Kies dan voor één grote plant als blikvanger. Het is een investering, maar je maakt van een saai hoekje meteen een groene oase. Zorg dat de pot zo groot is dat de plant ruimte heeft om zijn wortels te laten groeien, zo blijft de plant gezond en kan hij goed groeien.

Planten bij elkaar

Een echte trend als het om planten gaat: een groep planten bij elkaar. En of je nou veel of weinig ruimte hebt: je kunt je urban jungle zo groot of klein maken als je zelf wil.

Voetjes van de vloer

Til jouw groene hoek letterlijk naar een hoger plan en zet de kamerplant in een mooie plantenstandaard op pootjes. Kleine moeite, groots effect!

Welke plant kies je?

Heb jij in het verleden aardig wat planten naar het plantenkerkhof – oftewel de GFT-bak – moeten brengen? En wil je nu je leven beteren? Zorg dan dat je planten kiest die bij jouw levensstijl en interieur passen. Sommige planten hebben nu eenmaal meer liefde nodig dan andere. Komt het éven goed uit dat wij een handige keuzehulp voor planten hebben. Kies dus een plant die bij jou past, dan komen die groene vingers vanzelf.

Misschien vind je dit ook leuk?

Vloerkleed Sisal Jute Naturel Ø 150 cm sticker sticker
41 klantreviews
Het handgemaakte ronde vloerkleed zorgt voor extra sfeer in de kamer. Het vloerkleed is gemaakt van duurzaam en biologisch afbreekbaar materiaal jute. Het materiaal jute is van ... Het handgemaakte ronde vloerkleed zorgt voor extra sfeer in de kamer. Het vloerkleed is gemaakt v...
79.
99
Bekijk alles in vloerkleed
Glans Wandtegel Wit 15X15CM 1M2
1 klantreview
Serie Glanzend witte wandtegel. Geschikt voor gebruik in de keuken, het toilet of de badkamer. Maten De tegeldikte is +/- 5 mm. formaat 15x15cm Montage Voor het verlijmen van de... Serie Glanzend witte wandtegel. Geschikt voor gebruik in de keuken, het toilet of de badkamer. Ma...
9.
99 /m²
Alleen in de bouwmarkt te koop
Bekijk alles in tegel

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!