Maak je eigen persoonlijke DIY fotowand

Maak je eigen persoonlijke DIY fotowand

Ik ben Tanja van Hoogdalem en ik ben graag bezig met DIY-projecten. Na heel wat klussen in mijn huis ontbrak er voor mijn gevoel nog één ding: wat persoonlijke foto's aan de muur! Naast dat alle DIY-projecten een persoonlijke touch geven aan mijn interieur, vind ik dat foto's niet mogen ontbreken! Ik ging aan de slag met het muurtje boven mijn rotan kast en combineerde verschillende DIY-lijstjes met andere (DIY) wanddecoratie. In deze blogpost leg ik stap voor stap uit hoe je dit zelf ook kunt maken met jouw persoonlijke foto's!

DIY fotolijsten met soldeerfitting

MDF en acrylglas op maat zagen
stap 1

Op maat zagen

Zaag allereerst het MDF en het acrylglas op maat van de foto of kaart die je wilt inlijsten. Dit kan bijvoorbeeld met een decoupeerzaag of cirkelzaag.

Stokken op maat zagen
stap 2

Zijkantjes op maat zagen

Zaag vervolgens de stokken op maat zodat ze passend zijn rondom de foto.

stap 3

Foto vast schroeven

Boor op alle vier de hoeken een gat geheel door het acrylglas en een klein beginnetje in het MDF. Gebruik een verzinkboor voor het acrylglas zodat de schroef er mooi invalt. Schroef nu het MDF, de foto en het acrylglas aan elkaar met messing schroeven.

Fotolijstje in elkaar lijmen
stap 4

Lijmen

Lijm de houten stokken en het pakketje wat je bij stap 3 gemaakt hebt aan elkaar.

DIY wandbox

Voor wat droogbloemen en wat spulletjes met een bijzonder verhaal heb ik twee wandkastjes van eiken gemaakt. Dit is wel een klusje voor de wat gevorderde klusser, dus als je dit te lastig vindt kun je deze overslaan en op zoek gaan naar kant en klare wandkastjes!

stap 5

Zaag allereerst al het eiken hout op maat

Het mooiste is als je het hout in verstek (schuin onder 45 graden) zaagt zodat ze mooi op elkaar aansluiten.

stap 6

Sponning en acrylglas op maat zagen

Zaag vervolgens een sponning rondom waar het acrylglas in kan vallen. Zaag ook het acrylglas op maat.

stap 7

Wandkastje in elkaar zetten

Zet het wandkastje voor 3/4 in elkaar. Schuif vervolgens het acrylglas in de sponning en bevestig vervolgens de laatste zijde.

Mooie dierbare herinneringen voor aan de muur
stap 8

Invullen maar!

Voor het wandkastje met droogbloemen heb ik een gat op de bodem geboord zodat ik daar het bosje in kan zetten.

Benodigdheden

Materialen (10)
Gereedschappen (2)

DIY foto op hout

Een andere variant die ik heb gemaakt is de simpelste van allemaal en leuk te combineren met de rest! Zaag een stuk eiken hout op maat of laat op maat zagen in de bouwmarkt. Ik heb ervoor gekozen het hout rondom groter te laten dan de foto zelf. Zaag ook het acrylglas op maat van de foto of kaart en bevestig weer zoals hierboven beschreven met messing schroeven. Bevestig aan de achterkant een schilderijhaakje om het lijstje aan de muur te hangen!

Het eindresultaat

Het eindresultaat van deze DIY is een gevarieerde en persoonlijke fotowand! Door verschillende lijstjes, foto's en kaarten met elkaar te combineren krijg je een speels geheel. Voordat ik de fotolijstjes en wanddecoratie aan de muur bevestigde, maakte ik eerst een kader van schilderstape. Dit kader plakte ik ook in dezelfde vorm op mijn vloer en op deze manier had ik meer overzicht waar ik welk item wilde bevestigen.

Wat vinden jullie van het resultaat?

Liefs,
Tanja

Geschreven door:

Tanja van Hoogdalem

Hi! Ik ben Tanja en ik ben gek op een creatief interieur. Ik houd van planten, DIY-projecten en alles wat met interieur te maken heeft. Naast interieur heb ik een passie voor fotografie en deel ik regelmatig foto’s van mijn hond Rocco. Speels, licht en groen, zo zou ik mijn huis omschrijven. Hier en op mijn blog deel ik mijn passie voor interieur en hoop ik jullie te inspireren!

Volg ons en mis niets!