KARWEI | Radiator upcyclen met verf

De groene radiator - Upcyclen met Karwei (video)

Heb je een oude radiator die nog wel een tijdje blijft hangen? Ga aan de slag met upcyclen en maak er een eyecatcher van! Wil je graag je interieur een boost geven, maar heb je hier een klein budget voor? Upcyclen is dan de oplossing voor jou. Bekijk de video met Shelly Sterk en ontdek hoe je dit aanpakt met verf. Ook hergebruiken we oude gordijnstof om de wanddecoratie nét iets specialer te maken.

Radiator upcyclen met Shelly Sterk

Wie zijn de bewoners? Eva heeft met haar partner Falco een klushuis in Utrecht gekocht waar nog veel aan moet gebeuren. Op de bovenverdieping hebben ze al een start gemaakt met opknappen, maar het hoekje met de oude radiator is nog een beetje saai. Wij knappen hem op met verf en kleden het geheel aan met hergebruikte decoratie.

Tip:

Je kunt radiatorverf mengen in allerlei kleuren. Ook handig: je radiator wordt niet geel en je voorkomt dat hij gaat roesten.

Het upcycle plan

Het gaat hier om een oude radiator in een saai hoekje. Hoe maken we hier een mooi geheel van? We beginnen met het plaatsen van een sierlijst. Vervolgens verven we de muur boven de lijst mat wit, en maken we de sierlijst, wand, radiator en plinten opvallend groen (Histor Opvallend S 3010-G30Y). Zo creëren we een rustige, groene lambrisering en wordt alles één geheel.

Voor de decoratie hergebruiken we oude gordijnstof. Deze stof plakken we op een prikbord. Zo geef je je oude gordijn of een reststof een leuke én handige functie. Een extra schilderijtje en hertengewei van de kringloop ernaast en je hebt een sfeervol geheel!

Bekijk hieronder het eindresultaat.

Aan de slag met de radiator

Hoe je dit zelf aanpakt? Shelly legt in de video precies uit hoe ze stap voor stap de radiator verft. Hieronder zetten we alle stappen nog even voor je op een rijtje.
1. Dek de vloer af met papier
2. Maak de radiator schoon met een sopje
3. Plak de sierlijst op de muur
4. Schuur de radiator met schuurpapier
5. Stof het geheel af met een stoffer
6. Plak de randen af
7. Begin met het verven de muur
8. Voor het verven van de radiator is het handig om een radiatorkwast te gebruiken

In de video laat Shelly ook zien hoe je met oude stof een prachtig prikbord maakt. Hieronder zetten we de stappen voor je op een rijtje.
1. Leg de gordijnstof over het prikbord heen
2. Teken met een potlood de afmetingen op de achterkant van de stof (zorg voor wat extra ruimte)
3. Knip de stof langs de potloodstrepen af
4. Spuit de achterkant van de gordijnstof in met lijm
5. Plak de stof op het prikbord
6. Snij voorzichtig met een mesje de overbodige randjes weg
7. En klaar is je eigen gemaakt prikbord. Hang deze boven je radiator voor een sfeervol resultaat!

Het eindresultaat van de opgeknapte radiator

De radiator van Eva heeft een hele nieuwe uitstraling gekregen en de gordijnstof heeft een toffe functie gekregen. Het leuke aan upcyclen is dat je het overal kan toepassen. Je hoeft dus niet altijd iets nieuws aan te schaffen!

Ben jij geïnspireerd? Bekijk hieronder de shoplist of ontdek de andere ‘Upcyclen met Karwei’ afleveringen, waarbij we onder andere een trap en oud tuinhuisje opknappen.

Bekijk meer upcycle klussen

Iets leuks gezien?

KARWEI radiatorkwast voor alle verfsoorten 50 mm
Uitstekend beoordeeld
6 klantreviews
De KARWEI radiatorkwast universeel 50 mm is een gebogen kwast van het KARWEI eigen merk. Deze kwast is uitgevoerd met een gebogen bus en een ongelakte houten steel. De KARWEI ra... De KARWEI radiatorkwast universeel 50 mm is een gebogen kwast van het KARWEI eigen merk. Deze kwa...
4.
99
Bekijk alles in kwast
Decorlijst grenen 9x29 mm wit gegrond lengte 270 cm
10 klantreviews
Deze grenen decorlijst kan worden gebruikt voor allerlei klussen en ter afwerking. Deze decorlijst is gemaakt van grenenhout, wat een relatief zachte houtsoort is, waardoor je h... Deze grenen decorlijst kan worden gebruikt voor allerlei klussen en ter afwerking. Deze decorlijs...
12.
99
Bekijk alles in decorlijst
KARWEI vloerlamp Denzel zwart
182 klantreviews
Vloerlamp Denzel is verstelbaar waardoor je deze op elke gewenste hoogte kunt plaatsen. Je kunt het lichtpunt richten naar elke mogelijke plek. Met zijn unieke eenvoudige design... Vloerlamp Denzel is verstelbaar waardoor je deze op elke gewenste hoogte kunt plaatsen. Je kunt h...
67.
49
89.99
25% korting vanaf 25.-
Aanbieding t/m 21-07-2024
Bekijk alles in vloerlampen
KARWEI deurkrukset Roberto rozet rond zwart (aluminium)
Uitstekend beoordeeld
38 klantreviews
Deurkruk. Type Roberto aluminium zwart , op rond rozet. De deurklink is vast gemonteerd op het rozet en is voorzien van een veer waardoor de kruk niet gaat hangen. In de serie R... Deurkruk. Type Roberto aluminium zwart , op rond rozet. De deurklink is vast gemonteerd op het ro...
39.
99
Bekijk alles in deurkruk

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!