KARWEI | Oud kastje verven (before & after)

Het blauwe kastje - Upcyclen met Karwei (video)

Niet wegdoen, maar upcyclen! Wil je graag je oude kastje een upgrade geven en heb je hier maar een klein budget voor? Upcyclen is dan de oplossing voor jou! Bekijk de video met Shelly Sterk en ontdek hoe je dit aanpakt met verf, plakfolie, knopjes, styling en meer.

Oud kastje opknappen met Shelly Sterk

Wie zijn de bewoners? Janine en Joris wonen in een tip-top in orde nieuwbouwwoning met een sfeervol interieur. Ze hebben een oud kastje van oma gekregen, maar deze past nog niet volledig in de stijl van de kamer waarin ze deze willen neerzetten. Wij pakken 'oma's kastje' aan met verf en plakfolie!

Tip:

Is een glad oppervlak lastig te verven? Plakfolie met een toffe print is een handige oplossing en ziet er ook nog eens superleuk uit.

Het upcycle plan

Het kastje is op zichzelf al ontzettend stijlvol. Aan de vorm veranderen we dus niets! Het glas aan de bovenkant ziet er alleen niet helemaal meer fris uit, het hout is niet meer zo egaal en het knopje moet vervangen worden.

Reden voor Shelly om het kastje een grijzige, blauwe kleur te geven. Door marmer plakfolie toe te passen aan de bovenkant, matcht deze mooi met de gouden accessoires.

En bekijk hieronder het chique eindresultaat van 'oma's kastje'!

Aan de slag met upcyclen

Hoe je dit zelf aanpakt? In de Upcycle video legt Shelly precies uit hoe ze dit aanpakt. Hieronder zetten we alle stappen nog even voor je op een rijtje.

  1. Zorg dat je buiten of werkt of de vloer afdekt
  2. Maak het hout schoon met reiniger
  3. Schuur de te verven oppervlakken
  4. Even afstoffen met een stoffer
  5. Plak de randjes af (tip: gebruik een scherp mes voor strakke hoekjes!)
  6. Verf het kastje met een kwast en roller
  7. Stijl het geheel af

Het eindresultaat van het geschilderde kastje

Het kastje van Janine is weer helemaal nieuw. Van een oud theekastje is het meubel opgefrist tot een hip drankkastje. Het leuke aan upcyclen is dat je het overal kan toepassen. Zo kun je met upcyclen een oud object vaak een nieuwe functie geven.

Ben jij geïnspireerd? Bekijk hieronder de shoplist of ontdek de andere 'Upcyclen met Karwei' afleveringen, waarbij we onder andere een keuken en tuinhuis opknappen.

Bekijk meer upcycle klussen

Iets leuks gezien?

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!