De nieuwste behang trends van dit moment

De nieuwste behang trends van dit moment

Waar behang voorheen subtiel werd toegepast in het interieur mag het nu echt gezien worden! Hoe opvallender hoe beter. Durf jij het aan en ga je voor het grote gebaar op de muur?

Veranderdrang en behang: de perfectie combinatie

Behang is perfect voor snelle veranderingen in huis, mix en match diverse dessins en kleuren voor een nieuwe. En het fijne aan behangen, zowel het aanbrengen als het verwijderen is een fluitje van een cent.

Als je vaak last hebt van veranderdrang ben je daarom vast en zeker een behang fan. Er is niets waarmee je zo snel een andere look aan je interieur geeft dan met behang. Lijm de muur en behang direct vanaf de rol. Zelfs het verwijderen is super makkelijk, omdat je geen afstomer meer nodig hebt tegenwoordig. Op deze manier wordt het dan wel heel aantrekkelijk om de laatste behang trends op voet te blijven volgen en uit te proberen in je interieur!

Maar wat zijn nou de trends voor 2019 waar je als behang liefhebber echt mee aan de slag moet gaan?

Trend 1: uitvergrote vormen uit de natuur

De botanische trend komt allang niet meer alleen tot leven in de hoeveelheid planten die worden toegevoegd aan het interieur maar zien we ook veel terug in behang dessins. Ga hier voor het grote gebaar op 1 muur en hou de rest van de muren effen om de rust in de ruimte te bewaren en alle aandacht te vestigen op die toffe natuurlijke print op bijvoorbeeld de muur achter de bank.

Trend 2: Klassieke patronen

Ga voor marmer op de muur en tover in één handomdraai je nieuwbouw muur om tot een klassieke eyecatcher!

Trend 3: Kunstprints & Vintagelook

Dat oude klassieke printje inlijsten en aan de muur hangen? Nee denk grootst en bedek de hele muur met een kunstprint! Of ga voor het vintage gevoel en versier je muur met een look-a-like vintage vloerkleed.

Tips voor het beste behang resultaat

Tip 1
Trek voor je gaat beginnen met de behang klus een rechte verticale lijn met een waterpas en plak hierlangs de eerste baan behang direct vanaf de rol van boven naar beneden.

Tip 2
Voor het beste resultaat ga je aan de slag bij een temperatuur tussen 18 en 20 graden en werk je altijd vanuit het raam de ruimte in.

Tip 3
Laat het geheel langzaam drogen, Houd daarom tijdens de klus de ramen dicht en zet de verwarming uit. Haal overtollige lijm direct weg om vlekken te voorkomen.

Tip 4:
Bij het behangen van Fotobehang is het belangrijk om eerst de hoogte van je wand op te meten. Zo kun je bepalen hoe de fotoprint op je muur geplakt moet gaan worden (voor het eventueel op maat snijden van de fotoprint).

Zin om direct aan de slag te gaan? Bekijk hier het gehele assortiment.

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het KARWEI inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.