De nieuwste behang trends van dit moment

De nieuwste behang trends van dit moment

Met deze behangtips maak je van je muur een echte eyecatcher. We lichten een paar behang trends uit, zodat je genoeg inspiratie hebt om ook in jouw huis aan de slag te gaan! Waar behang voorheen subtiel werd toegepast in het interieur mag het nu echt gezien worden! Hoe opvallender hoe beter. Durf jij het aan en ga je voor het grote gebaar op de muur?

Behang trends die je móet zien

Als je vaak last hebt van veranderdrang, ben je vast en zeker een behang fan. Er is niets waarmee je zo snel een andere look aan je interieur geeft dan met behang. De muur lijmen en direct vanaf de rol behangen, zo simpel kan het zijn. Zelfs het verwijderen is super makkelijk, omdat je tegenwoordig geen afstomer meer nodig hebt. Op deze manier wordt het wel heel aantrekkelijk om de laatste behang trends op de voet te blijven volgen en uit te proberen in je interieur!

Er zijn een hoop mooie behang trends die je inspiratie geven om jouw muur te veranderen en te behangen! Met fotobehang of thema behang kun je bijvoorbeeld van je muur een statement maken in de ruimte.

Trend 1: uitvergrote vormen uit de natuur

De botanische trend komt allang niet meer alleen tot leven in de hoeveelheid planten die worden toegevoegd aan het interieur. We zien deze stijl ook veel terug in behang dessins. Ga hier voor het grote gebaar op één muur en houd de rest van de muren effen om de rust in de ruimte te bewaren en alle aandacht te vestigen op die toffe natuurlijke print op bijvoorbeeld de muur achter de bank. In dit artikel geven we je nog meer tips voor het toepassen van botanische behang prints in huis.

Behangtip!

Wil je niet de volledige muur behangen? Maak dan een behangpaneel. Deze kun je gemakkelijk verplaatsen en kun je ook inzetten als roomdivider.

Trend 2: Klassieke patronen

Ook een mooie behang trend! Ga voor marmer op de muur en tover in één handomdraai je nieuwbouw muur om tot een klassieke eyecatcher!

Trend 3: Kunstprints & Vintagelook

Dat oude klassieke printje inlijsten en aan de muur hangen? Nee denk groots en bedek de hele muur met een kunstprint! Of ga voor het vintage gevoel en versier je muur met een look-a-like vintage vloerkleed.

Behangtips voor het beste behang resultaat

Maar hoe kun je het behang het beste aanbrengen? Met deze behangtips wordt het een makkelijke klus!

Tip 1
Trek voor je gaat beginnen met de behang klus een rechte verticale lijn met een waterpas. Plak hierlangs de eerste baan behang, direct vanaf de rol, van boven naar beneden.

Tip 2
Voor het beste resultaat ga je aan de slag bij een temperatuur tussen 18 en 20 graden en werk je altijd vanuit het raam de ruimte in.

Tip 3
Laat het geheel langzaam drogen. Houd daarom tijdens de klus de ramen dicht en zet de verwarming uit. Haal overtollige lijm direct weg om vlekken te voorkomen.

Tip 4
Bij het behangen van fotobehang is het belangrijk om eerst de hoogte van je wand op te meten. Zo kun je bepalen hoe de fotoprint op je muur geplakt moet gaan worden . Dit is handig als je de fotoprint eventueel nog op maat moet snijden.

Tip 5
Ben je op zoek naar inspiratie voor behang in de kinderkamer? In dit artikel lichten we ook enkele behang trends voor in de kinderkamer uit!

Zin om direct aan de slag te gaan? Bekijk hier het gehele assortiment en pas de behang trends toe in huis!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!