Tips voor een balkon make-over en meer balkon ideeën

Mini balkon make-over

Een balkon inrichten, hoe doe je dat? In dit artikel vind je een aantal inspirerende balkon ideeën voor een mini balkon make-over! Is je balkon wat saai of heb je geen idee hoe en waar je planten neer moet zetten? Dat hoeft met het leuke en vooral handige balkonassortiment in de winkels echt niet meer! Ik ben aan de slag gegaan met deze mini balkon make-over. Ik laat je een aantal handige oplossingen zien voor een gezellig en sfeervol balkon.

De mini make-over

Voor dit artikel mocht ik het balkon van mijn tante een make-over geven. Ze heeft een ruim balkon op het zuiden met een goede basis, maar het balkon mist nog wat sfeer. Ze is gek op groen en zit graag in het zonnetje een boekje te lezen of gezellig te kletsen met een vriendin. Aan mij de vraag deze plek meer sfeer te geven en een oplossing te zoeken voor de, volgens haar, ‘lelijke’ regenpijp en het ‘kille’ hek aan de voorkant. Met deze punten in mijn gedachten ben ik aan de slag gegaan en kreeg dit balkon in een paar stappen een hele andere look!

Balkonbakken voor meer groen

Om het saaie hek meer sfeer en gezelligheid te geven, heb ik gekozen voor balkonbakken. Dit zijn ideale bakken die zich om bijna alle balkonhekken laten plaatsen. Door er kleurige planten en bloemen in te plaatsen, krijgt het stalen hek meteen meer warmte. Door hier vervolgens ook verschillende potten of manden met planten naast te plaatsen, wordt de aandacht verlegd van het saaie hek naar al het fijne groen!

Muuraccessoires

De schutting aan de zijkant vangt veel aandacht, maar daar gebeurde eigenlijk nog niets. Daarom heb ik leuke tuinaccessoires en wanddecoratie opgehangen waardoor de ‘muur’ meteen meer sfeer krijgt. De stoelen op het balkon waren wat statig en leken me niet echt fijne relaxstoeltjes. Om van dit balkon een genietplekje te maken koos ik daarom voor deze witte draadstoeltjes waar je heerlijk in kunt wegzakken! Door te kiezen voor de witte variant fleurt het ook meteen de donkere basis van het balkon op.

Regenpijp verbergen

Ook de regenpijp heb ik meegenomen in de balkon make-over. Om het probleem van de ‘lelijke’ regenpijp op te lossen, vond ik plantenbakken die je om de pijp heen kunt klikken. Vul de bakken met hangplantjes, die in de loop van de tijd nog verder gaan hangen, en weg is de lelijke buis!

Balkonaccessoires

Tot slot zorgen leuke accessoires zoals: kussens, vloerkleden, kaarsjes en lichtslingers voor de finishing touch en kun je door af en toe andere accessoires aan te schaffen, het balkon weer een nieuw sfeertje geven!

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.

Volg ons en mis niets!