Hoofdbord maken met plakhout

Maak je eigen hoofdbord van plakhout

Een hoofdbord maken met plakhout, ik heb het gedaan en dat was heel erg makkelijk. Plakhout, het woord zegt het al, is hout dat je heel eenvoudig op plakt. Of je nu een wand, deur of je keukenkastjes een nieuwe look wil geven, het kan allemaal! Ik was meteen erg enthousiast over dit product. Het is een perfect artikel van echt hout waarmee je in een paar simpele handelingen een ruimte een totaal andere look en feel geeft. Ik ben aan de slag gegaan met het maken van een hoofdbord achter ons bed. Ik leg je stap voor stap uit hoe ik dat heb gedaan.

Hoofdbord stap 1
stap 1

Bepaal de afmetingen

Bepaal van te voren de afmeting van het hoofdbord, in mijn geval is dat 210 cm. De planken hebben een afmeting van 60 cm breed dus voor dit voorbeeld heb je 3 planken van 60 cm nodig en een plank van 30 cm. Hiervoor dien je de plank door midden te zagen, dit gaat het gemakkelijkst met een decoupeerzaag. Verwijder vervolgens de plastic strip van de lijmrand.

Hoofdbord stap 2
stap 2

Bepaal de juiste hoogte

Om precies te weten waar het hoofdbord moet komen, meet je dit van te voren op de muur en zet je het af met tape. Dan kun je nu van start gaan met het plakken van de planken. Om de planken mooi waterpas op de muur te krijgen ben ik onderaan begonnen zodat ik de planken waterpas op de plint aan de muur kon bevestigen.

Hoofdbord stap 3
stap 3

Bevestig de planken

Let er per plank op dat het hout wat kan afwijken. Het is dus belangrijk per plank te blijven kijken of het waterpas loopt en de groeven mooi op elkaar aansluiten. Druk iedere plank tot slot goed tegen de muur voor een stevig geheel.

Hoofdbord stap 4
stap 4

Voeg accessoires toe aan het hoofdbord

Maak je hoofdbord compleet door het toevoegen van leuke wandlampjes die mooi dienst doen als nachtlampje. Bevestig voor extra ruimte en decoratie een fotolijst-wandplank boven het bord.

Ik ben erg blij en verrast door het grote verschil in de ruimte! Het hout geeft door de witte kleur een subtiele natuurlijke sfeer aan de kamer en het geeft het bed nu echt een ‘body’.

De wandlampjes heb ik bewust in het wit gekozen zodat deze niet te veel opvallen, maar wel een mooie finishing touch geven aan het hoofdbord. Want een hoofdbord zonder fijn nachtlampje is voor mij niet compleet. Ik stylde het geheel vervolgens af met de fotolijst wandplank van WOOOD, die ik gebruik om leuke lijsten met quotes en fris groen op te zetten voor dat beetje extra sfeer.

Tot slot ben ik aan de slag gegaan met drie houten kubussen (deze koop je als set, ideaal) die nu dienst doen als nachtkastje.
Mijn ervaring met het plakhout is echt positief, het is me niet tegengevallen en zoals het van te voren al deed vermoeden is plakhout erg gemakkelijk in gebruik. Je hoeft hier zeker geen prof voor te zijn! En een hoofdbord maken blijkt dus ook niet zo moeilijk. Succes!

We hebben naast dit hoofdbord van plakhout nóg meer tips voor leuke DIY ideeën voor de slaapkamer.

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.

Volg ons en mis niets!