Hoe maak ik een klepbank?

Onopvallend maar héél praktisch: een DIY klepbank voor de eethoek. Je maakt hem eenvoudig zelf met onderstaande werkbeschrijving.

stap 1

Zaag de MDF platen op de juiste afmetingen. Geen zin zelf aan de slag te gaan? Laat dit dan in de bouwmarkt (gratis) doen.

Afmetingen klepbank:
Deksel:
1x 40x170cm
1x 10x170cm

Bodem:
1x 50x170cm

Zijkanten:
2x 40×50

Voor & achterzijde:
2x 40x170cm

stap 2

Schroef de vier zijdes vast aan de onderzijde van de bank tot er een rechthoekig blok ontstaat (zie schets). Doe dit per hoek aan drie zijdes voor extra stevigheid van het zitvlak. *Maak gebruik van een verzinkboortje als je wil dat de schroeven straks mooi wegvallen in het hout.

stap 3

Voor de deksel van de klepbank leg je de 30x170cm plank samen met de 10x170cm plank op de grond. Bevestig deze twee delen vervolgens aan elkaar met het pianoscharnier. Dit zorgt ervoor dat je straks de klep kunt openen.

stap 4

Schroef de deksel aan de achterzijde vast op de bovenkant van de bank door op drie plekken de plank te bevestigen met een schroef, werk ook hier weer met een verzinkboor om de gaten straks mooi weg te werken.

stap 5

Om de klep van de bank gemakkelijk op te kunnen tillen schroef je leren greepjes aan de voorste onderzijde van de deksel.

stap 6

Vul de boorgaten op met houtvuller, en schuur dit zodra het droog is mooi glad.

Maak de klepbank tot slot helemaal passend in je interieur en geef het een kleur naar keuze. Tijdens de make-over in Eigen huis & Tuin kreeg de klepbank de Flexa kleur: RN.01.82

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het KARWEI inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.