Tips en inspiratie voor je kleine keuken I KARWEI

Inspiratie en ideeën voor de kleine keuken

Ook een kleine keuken richt je prima volgens de laatste trends in. Wel zijn er een aantal dingen waar je sneller rekening mee dient te houden, zoals bijvoorbeeld het kleurgebruik en het kiezen van het juiste keukenmeubilair. Wil je ondanks het kleine formaat toch een ruimtelijk gevoel creëren in de kleine keuken, dan is het van belang deze optimaal in te richten en te decoreren. Het inrichten van een kleine keuken kan een uitdagende klus zijn. Ga daarom goed voorbereid te werk en je hebt straks jouw droomkeuken. In dit blogartikel lees je verschillende tips & tricks zodat je straks voldoende kleine keukeninspiratie hebt!

Het trendy inrichten van je kleine keuken

Bij het inrichten van de kleine keuken is ons eerste advies een plan op te stellen. Teken uit hoe je de keuken in wilt inrichten en bedenk wat optimaal is qua ruimte. Vraag jezelf ook af welke stijl keuken je wilt. Ga je voor een landelijke stijl of misschien toch meer modern qua look? Een goede tip is om de kleuren in de keuken neutraal en licht te houden. Neutrale kleuren werken altijd goed in kleine ruimtes en zorgen ervoor dat een ruimte groter lijkt. Een trend van nu zijn de pasteltinten en deze passen helemaal binnen dit advies. Ben je niet zo’n fan van deze trend, dan kun je altijd nog gaan voor de tijdloze look en kies je voor beige-, wit-, of andere tinten in een natuurlijke variant. Van lichte tinten is ook bekend dat mensen er minder snel op uitgekeken raken. Een win-winsituatie dus! Wil jij je keuken of keukenkastjes een andere kleur geven? Met de juiste verf geef je je keuken makkelijk een compleet nieuwe look! Als je geen zin hebt om te schilderen, kan werken met plakfolie een fijne oplossing zijn. Kijk ook eens naar de hoogte van de ruimte: misschien zit het originele plafond verstopt onder een paar gipsplaten en creëer je door het verwijderen van deze platen letterlijk meer ruimte.

Meubels voor jouw keukentje

Je bespaart snel veel ruimte wanneer je de juiste keuken meubels uitzoekt. Heb je een keuken met genoeg plek voor een mooie tafel? Ook voor je eetkamertafel en bijpassende eetkamerstoelen ben je bij Karwei aan het juiste adres. Zo tover je jouw keuken om tot een plek waar je heerlijk kunt dineren, werken of je visite kunt ontvangen. Een ronde eettafel is helemaal van nu en kan deze een praktische oplossing bieden in kleine ruimtes. Een bar biedt ook een mooie uitkomst. Deze maak je eenvoudig zelf van op maat gezaagd hout. Ook schilder of beits je deze in iedere gewenste kleur. Planken aan de muur zijn een goed idee voor het creëren van opbergruimte. Keukenkastjes nemen al snel veel ruimte in beslag, terwijl je met planken meer ruimte behoudt. Ook inbouwapparatuur biedt een mooie uitkomst: het zorgt ervoor dat je keuken er rustiger uitziet, waardoor je naast fysieke ook gevoelsmatige ruimte wint.

Kleine keuken accessoires

Bij de inspiratie voor kleine keukens spelen ook de accessoires een belangrijke rol. Ga eens voor één grote vaas in plaats van drie kleintjes. Houd bovendien de keuze van keukenaccessoires binnen dezelfde kleurgroep. Veel variatie in kleur oogt al snel onrustig. Kies bijvoorbeeld ook voor het plaatsen van een bordenrek aan de wand. Dit staat decoratief en je maakt wederom door in de hoogte te werken optimaal gebruik van de ruimte. Andere details waar je op kunt letten zijn bijvoorbeeld de handgrepen van de keukenkastjes, of juist het ontbreken hiervan. Vervang de knoppen en handgrepen van je keukenkastjes en –lades bijvoorbeeld door nieuwe, trendy exemplaren van leer voor een chique uitstraling. Keukenkastjes met minimalistische handgrepen zorgen voor een strakke en moderne look. Naast de esthetische waarde bespaart het ook weer ietsje op de ruimte. In de kleine keuken helpen alle kleine beetjes, niet waar?

Keuken accessoires & trends

Blijf via onze blogpagina op de hoogte van de allerlaatste nieuwtjes op het gebied van de leukste ideeën en tips voor de kleine keuken en andere ruimtes in jouw woning. Bezoek regelmatig ons inspiratieblog of meld je aan voor de Karwei-nieuwsbrief. Op onze blogpagina vind je veel artikelen die speciaal door ons zijn samengesteld, zodat je straks vol inspiratie en tal van nieuwe ideeën aan de slag gaat bij het inrichten van jouw kleine droomkeuken. Of je nu de keuken, tuin, het balkon of het terras wilt aanpakken, en of je nu een groot of kleine budget hebt, bij ons vind je altijd de nodige inspiratie voor iedere ruimte! Bij Karwei ontdek je ook de laatste trends op het gebied van het gebruik van kleur, (bouw)materiaal, stylingtips en ander leuk nieuws voor het inrichten en het creëren van jouw eigen droomhuis.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!