Kerstversiering buiten: tover je tuin om in een winterwonderland

Kerstversiering buiten: tover je tuin om in een winterwonderland

De kerstboom is opgetuigd en het huis feestelijk versierd. Nu alleen de kerstveriering in de tuin nog. Want ook buiten is kerstdecoratie o zo leuk. Met deze stylingtips ontstaat al snel dat knusse kerstsfeertje in jouw achtertuin.

1. Kerstverlichting als sfeermaker

Gezellige lichtjes zijn onmisbaar met kerst. Daarmee creëer je namelijk simpel en snel sfeer in de tuin. Zo pak je het aan:
- Hang een snoer met kleine kerstboomlichtjes losjes aan de buitenkant van het (keuken)raam. Een heel gezellig gezicht als je naar buiten kijkt!
- Vul een vaas met een lichtsnoer, kerstgroen en takken met rode besjes.
- Hang glazen potjes met elektrische waxinelichtjes aan de takken van een boom of verlicht het tuinpad met glazen windlichtjes.
- Maak je eigen houten kerstster en hang hem aan de schuur of achterdeur.
- Zet de kerstverlichting buiten aan als het begint te schemeren voor een sprookjesachtig verlichte tuin.

2. De mooiste decoratie voor buiten

Gebruik natuurlijke materialen als basis voor de versiering, daarmee maak je het niet snel te bont. Een handige basis zijn de spullen die vanwege het seizoen geen dienst doen. Potten met kale planten in de tuin? Maak er een nonchalant kerststukje op met wat kerstgroen, dennenappels en kerstdecoratie. Een schommel of pergola in de tuin? Versier de constructie met een guirlande van groen en lichtjes. En heb je nog windlichten staan in de schuur? Vul ze met een laagje mos en wat kerstballen.

Slimme stylingtip:

Gebruik decoratie in de kleuren of stijl die je ook in huis en in de kerstboom gebruikt. Zo verbind je binnen met buiten en houd je het stijlvol.

3. Kerstdecoratie op tafel

Instant kerstsfeer creëer je door het maken van een kersttafereel op je tuintafel. Als je zorgt voor verschillende lagen en hoogtes in je tafereel dan ontstaat er een levendig geheel.

Zin om flink uit te pakken? Deze ingrediënten laten zich makkelijk combineren:
- Gezellige kerstlampjes buiten.
- Kerstgroen, mos, dennenappels en takken met rode besjes.
- Kerstdecoratie en kleine figuren zoals deze eekhoorn of leuke hertjes.
- Een schijf van een boomstam, boomstammetjes en -schors.
- Gebruik windlichten, kaarsen en theelichthouders.

Een tafelklem leent zich perfect voor een subtiel tafereel. Omwikkel de klem met wat takjes eucalyptus en een lichtslinger met witte lampionnetjes. Of hang er deze zelfgemaakte kerststerren voor buiten aan.

4. Warm tijdens winteravonden

Kaarslicht en wakkerende vlammetjes zorgen tijdens lange winteravonden voor een gevoel van warmte. Steek tegen de schemering kaarsen, de vuurkorf of zo’n gaaf haardblok aan in de tuin.

Trek een dikke trui aan, neem warme chocolademelk mee, gooi een schapenvacht over het houten tuinbankje en geniet van je eigen winterwonderland. Nu alleen nog duimen dat het een witte kerst wordt, voor dat betoverende laagje vers gevallen sneeuw.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.