Kerstboom optuigen: zo doe je dat (video)

Kerstboom optuigen: zo doe je dat (video)

De feestmaand december is aangebroken en de kerstdecoraties is overal te zien. Heb jij al in de knoop gezeten met je lichtjes of veel te veel scherven op moeten vegen? Versier je kerstboom op deze volgorde en je weet zeker dat je kerstboom er dit jaar goed bij staat.

Tip 1: Gezellige lichtjes

Misschien is dit wel de grootste uitdaging: de lampjes. Heb je ze vorig jaar netjes opgeborgen of zitten ze weer in een knoop? Belangrijk is om de lichtjes eerst even te testen voordat je ze in de boom hangt. Zo weet je zeker dat alle lampjes fonkelen, zodra je de boom ermee hebt versierd.

Drapeer de lampjes al brandend door de takken van de boom, van boven naar beneden en duw ze dicht tegen de stam voor meer diepte en een voller effect.

Tip! Als je een groen lichtsnoer gebruikt, zie je de kabel bijna niet zitten tussen de takken.

Slim!

Ben je echt hélemaal klaar met die lampjes die altijd in de knoop zitten? Koop dan één van onze kunstkerstbomen met de lichtjes er al in! Zo hoef je nooit meer te stoeien met lichtsnoeren.

Tip 2: Van boven naar beneden

Waar begin jij altijd met versieren? Vaak begin je volgens de traditie met de kerstballen, maar slimmer is om bij de piek te beginnen. Zo hoef je geen ladder tussen een volle boom te zetten. Handig!

Extra tip: Is de piektak bij jou ook altijd net té lang, waardoor de piek niet recht staat? Vouw een ijzerdraadje dubbel en haak de piek vast aan de tak, zo blijft hij rechtstaan en hoef je de tak niet dubbel te vouwen!

Tip 3: Volume geven

Zie jij soms ook gaten zonder takken in je versierde boom? Stop er eens wat extra dennentakken, gipskruid of besjes in. Dit zorgt voor een volle look en het staat ook nog eens prachtig! Wil je helemaal opvallen? Probeer het dan met bloemen en pauwenveren of ga het bos in en kijk wat je tegenkomt.

Tip 4: Kerstballen

Nu kun je aan de slag met het ophangen van de kerstballen. Om eenheid te creëren is het mooi om voor 2 of 3 kleuren te kiezen die dicht bij elkaar liggen. Als je de ballen zo dicht mogelijk bij de stam ophangt, zorg je voor diepte in je boom. Zo oogt hij nog voller!

Tip 5: Ornamenten

Heb je nog speciale, nostalgische of opvallende ornamenten liggen? Hang die dan aan het uiteinde van de takken, zo vallen ze extra goed op! Met ornamenten maak je jouw boom helemaal eigen en uniek.

Tip 6: Onderkant van de boom

Als je, net als in het filmpje, gebruik maakt van een kunstkerstboom, kun je ervoor kiezen om de standaard te verbergen. Probeer eens een mooie treeskirt of een kerstboomhuls: zo is jouw boom niet van echt te onderscheiden. Een simpel plaid of een stapel cadeautjes kunnen de boomstandaard ook goed wegwerken.

Zo! Jouw kerstboom is af, is hij mooi geworden?

Bekijk hieronder de video over het optuigen van de kerstboom.

Iets leuks gezien?

Bijzettafel Soof glas metaal blauw 25 procent korting rood 25 procent korting rood
Uitstekend beoordeeld
20 klantreviews
Deze moderne bijzettafel kenmerkt zich door mooie combinatie van materialen. De Soof tafel is vervaardigd van gekleurd glas in combinatie met een messing top voorzien van een zw... Deze moderne bijzettafel kenmerkt zich door mooie combinatie van materialen. De Soof tafel is ver...
81.
75
109.00
Aanbieding nog 8 dagen geldig
Alleen bestellen en afhalen
Bekijk alles in bijzettafel

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!