Kapstok met veel haakjes bij spiegelwand

Maak zelf een kapstok met veel haakjes

Klus je eigen kapstok! Altijd al een kapstok gewild waar voldoende hangplek is voor als er vrienden langskomen? Met deze stijlvolle zelfgemaakte kapstok heb je voldoende plek door de vele haakjes. En met deze DIY trek je direct de aandacht bij binnenkomst. Bekijk snel het stappenplan en maak je eigen originele kapstok. Geef je hal een make-over en zie direct het leuke effect!

stap 1

Zaag alles op maat

Zaag uit een betonplex plaat de volgende stroken:
- 1 strook van 25 x 125 cm
- 2 stroken van 10 x 125 cm. Zorg ervoor dat deze 2 stroken over de lengte aan één lange zijde in een hoek van 45 graden zijn afgezaagd.

Tip:

Laat alles op maat zagen bij jouw Karwei. Wel zo makkelijk! En gratis met je KARWEI-kaart.

stap 2

Bevestig een strook aan de muur

Boor vier gaten voor in een strook van 10 cm bij 125 cm. Bevestig deze straks met de scherpe rand van 45 graden naar boven, waarbij de lage kant tegen de muur komt. Teken met potlood door de voorboorgaten vier punten af, op de gewenste hoogte, op de muur. Daar komen de gaten in de muur. Boor deze gaten in de muur en druk er vier pluggen in. Schroef nu de strook, met de platte kant en de scherpe rand naar boven, op de muur.

stap 3

Tape de grote strook af

Plak de strook van 25 cm bij 125 cm aan de onderkant af met een paar stroken schildertape.

Tip:

de tape beschermt tegen het splinteren van de toplaag van het hout.

stap 4

Markeer waar de gaten komen

Teken met potlood een lijn 35 mm vanaf de onderkant van links naar rechts op de strook. Markeer het eerste gat op de lijn 9,6 cm vanaf links. Teken vervolgens nog 11 punten af op de lijn elk met een tussenruimte van 9,6 cm.

stap 5

Boor de gaten

Boor met een scherpe speedboor van 28 mm de gaten.

stap 6

Verwijder de schildertape

Haal de tape van het hout en schuur eventuele splintertjes bij de randen van de gaten weg.

stap 7

Bevestig de grote strook op de kleine strook

Schroef de andere kleine strook op de achterkant van de grote strook, waarbij de grote strook 2 cm uitsteekt aan de bovenkant. Door het hoogteverschil van 2 cm krijg je een opstaand randje waarachter je fotolijstjes of kaarten kunt plaatsen op de kapstok. De kleine strook schroef je met de scherpe rand naar beneden op de plaat met gaten, zodat je deze kunt haken achter de strook die al op de muur bevestigd is.

stap 8

Plaats de kapstok op de strook aan de muur

Hang de kapstok op aan de muur, door de twee stroken met de 45 graden randen als een puzzel in elkaar te laten vallen. Haak de kleine strook aan de achterzijde van de grote plaat met gaten over de scherpe rand van de strook aan de muur. Stevig en mooi strak tegen de muur.

stap 9

Hang de haken erin

Hang als laatste de S haken in de gaten. De kapstok is klaar voor gebruik!

Meer DIY-ideeën opdoen

Karwei heeft ontzettend veel leuke ideeën voor in de hal, zoals de spiegelwand van spiegeltegels en andere toffe twists in je huis. Bekijk hier alle DIY’s en laat je inspireren!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!