Huis opruimen tips: klaar voor het voorjaar!

Huis opruimen tips: klaar voor het voorjaar!

Interieurtrends staan een stuk mooier in een opgeruimd huis. Haal dus de Marie Kondo in je naar boven met deze opruimtips en zorg ervoor dat het minder snel een rommel in huis wordt.

Je huis opruimen: zo begin je!

Voordat je begint met opruimen is één ding cruciaal: motivatie. De reden dat je nog niet aan de rommelkamer bent begonnen is omdat je wacht op een weekend ‘vrij’, en dat weekend gaat er waarschijnlijk nooit komen. Doe dus steeds kleine projectjes en trek hier een uur of twee voor uit. Zo blijft het behapbaar en houd je de moed erin. Maak vervolgens drie stapels. Eentje met spullen die weg kunnen, eentje met spullen die mogen blijven en eentje met bruikbare spullen voor de kringloop. Ben jij iemand die overal reservespullen van heeft? Dus twee broodroosters, drie fietspompen en 5 dekbedovertrekken? Je hoeft niet per se een minimalist te worden om toch te ontspullen: bewaar van alles één of maximaal twee items.

Houd het netjes met deze 6 opruimtips

Na de eerste opruimsessies zal je al snel merken dat het makkelijker wordt om je huis aan kant te houden. Minder spullen betekent namelijk minder rommel. Toch zijn er nog een paar trucjes. Dit zijn 6 gewoontes van mensen die (bijna) nooit hun huis hoeven op te ruimen.

1.Geef spullen een plek en leg het meteen terug waar het vandaan kwam. Hierbij kunnen opbergmanden goed helpen.

2.Haal een doekje over de eettafel, de koffietafel, het aanrecht en het gasfornuis na elk gebruik. Zo houd je het bij en is het minder werk in één keer.

3.Voorkom bergen met kleding in de slaapkamer: hang het meteen terug in de kast, of gooi het in de was. Ook niks vervelender dan zoeken naar dat ene truitje om te ontdekken dat het nog vies onder een stapel kleding ligt, nietwaar? Tip: met een glazen garderobekast ben je sneller gemotiveerd om je kast netjes op orde te houden.

4.Zorg voor gesloten opruimsystemen en niet te veel open planken. Deze worden vooral snel stoffig en je kunt de inhoud niet afschermen.

5.Daarover gesproken: het is niet de bedoeling dat je spullen simpelweg verstopt achter deurtjes. Echt opruimen betekent ook alle verborgen hoekjes induiken!

6.Stapels post, tijdschriften en kranten ogen rommelig: gooi post waar je niks mee hoeft meteen bij het oud papier. Regel daarnaast dat je zoveel mogelijk rekeningen online kan betalen, dat scheelt een hoop papierwerk. Breng oude tijdschriften naar de kringloop als je ze niet wil weggooien. Of geef ze een plekje om te stralen, zoals in een tijdschriftenrek.

Opgeruimd staat netjes met deze opbergaccessoires

Pro tip: ruim eerst een ruimte op en bepaal daarna welke opbergaccessoires je nodig hebt voor het overgebleven spul (wat natuurlijk héél weinig is!). Je kunt tijdelijk een la of kastje gebruiken voor spullen die nog geen onderkomen hebben. Daarnaast zijn manden handig om spullen in te organiseren en het staat nog leuk ook. Manden zijn ook ideaal om in een mooi wandrek je spullen uit het zicht te bewaren.

Krijg je al de opruimkriebels?

Misschien vind je dit ook leuk?

WOOOD kledingkast Dennis grenen betongrijs 202x111x55 cm
84 klantreviews
Eigenschappen De WOOOD kledingkast Dennis (hxbxd) 202x111x55 cm is betongrijs, een hang/legkast met draaideuren en een onderdeel van de serie Dennis van het merk WOOOD. Creëer d... Eigenschappen De WOOOD kledingkast Dennis (hxbxd) 202x111x55 cm is betongrijs, een hang/legkast m...
359.
20
449.00
20% korting
Aanbieding t/m 21-07-2024
Bekijk alles in kledingkast

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!