Tanja test uit: hout op maat laten zagen bij Karwei

Tanja test uit: hout op maat laten zagen bij Karwei

Vind je het lastig om zelf je hout op maat te zagen? Dan hebben wij nu een handige tool voor jou bij Karwei! Via de configurator Hout op Maat kun je hout in allerlei vormen op maat laten zagen, ook in verstek! Ideaal toch?! Je hoeft alleen de stappen in de configurator te doorlopen en het vervolgens zelf thuis in elkaar te zetten.

Zelf een kapstok maken was nog nooit zo makkelijk

Aan de hand van deze leuke kapstok DIY wil ik je uitleggen hoe ik gebruik heb gemaakt van de Hout op Maat service van Karwei. Lees het stappenplan door voor de uitleg en straks maak jij binnen no-time een compleet nieuwe kapstok. Super easy dus, aangezien het voorwerk al gedaan is. ;)

stap 1

Bestel alle benodigdheden via Hout op Maat

Ik heb zelf platen MDF 12 mm en 18 mm dik gebruikt.

stap 2

Begin met de opbergbakjes

Je lijm kan vast drogen zodat je de bakjes straks kan gaan schilderen.

Tanja test uit: hout op maat laten zagen bij Karwei
stap 3

Laat het hout in verstek zagen zodat je geen schroeven hoeft te gebruiken

Plak alle onderdelen op volgorde met afplaktape aan elkaar. Doe dit op de ‘vlakke kant’ Draai het pakketje vervolgens voorzichtig om en vul de openingen met houtlijm. Je kunt nu de opbergbak in elkaar klappen. Bevestig extra tape zodat het goed strak kan drogen. Tot slot bevestig je de bodem van de opbergbak ook met houtlijm

Tanja test uit: hout op maat laten zagen bij Karwei
stap 4

Schroef nu de horizontale plank en de halve cirkel aan elkaar

Tanja test uit: hout op maat laten zagen bij Karwei
stap 5

Bepaal de plek voor de kapstokhaken

Ik heb het rondhout steeds schuin afgezaagd zodat de haken omhoog staan.

stap 6

Bevestig de plankjes

Schroef de twee plankjes voor aan de horizontale plank en de halve cirkel.

Tanja test uit: hout op maat laten zagen bij Karwei
stap 7

Maak het ophangsysteem

Op de achterkant heb ik met twee houten latten een ophangsysteem gemaakt. Bevestig eerst een lat op het rechthoekige gedeelte zodat de achterkant gelijkkomt met de cirkel. De cirkel zit namelijk op het rechthoekige gedeelte vastgeschroefd. Bevestig vervolgens een houten lat in verstek op de andere lat. Door ook een houten lat in verstek op de muur te bevestigen schuif je de kapstok daar zo op.

Tanja test uit: hout op maat laten zagen bij Karwei
stap 8

Bevestig het ophangsysteem

Bevestig ook een houten latje onder de cirkel zodat hij straks op een gelijke afstand boven en onder van de muur komt te hangen.

stap 9

Verf de kapstok

Nu alleen nog een mooi kleurtje. Verf de kapstok eerst met grondverf en vervolgens in de gewenste kleur met de lak op waterbasis, even drogen en klaar!

Handige tip!

Lees hier voor meer leuke DIY's waarbij de handige 'Hout op maat' tool goed van pas zal komen.

Geschreven door:

Tanja van Hoogdalem

Hi! Ik ben Tanja en ik ben gek op een creatief interieur. Ik houd van planten, DIY-projecten en alles wat met interieur te maken heeft. Naast interieur heb ik een passie voor fotografie en deel ik regelmatig foto’s van mijn hond Rocco. Speels, licht en groen, zo zou ik mijn huis omschrijven. Hier en op mijn blog deel ik mijn passie voor interieur en hoop ik jullie te inspireren!

Volg ons en mis niets!