Happy Stones

Schilder je eigen Happy Stones

Een glimlach op iemands gezicht toveren hoeft niet moeilijk te zijn. Dat bewijst de populaire trend Happy Stones wel. Het is leuk om een Happy Stone te vinden, maar misschien nog wel leuker om de stenen zelf te maken. Ben jij nog niet bekend met deze trend? Karwei legt je er alles over uit en inspireert je graag met voorbeelden zodat je ook zelf aan de slag kan gaan met het maken van Happy Stones!

Wat zijn Happy Stones?

Happy Stones zijn stenen die door creatieve mensen op een vrolijke manier worden beschilderd en vervolgens op verschillende plekken worden achtergelaten. Het doel van deze stenen is om de vinder van de steen blij te maken. De vinder mag de steen mee naar huis nemen, maar nog leuker is het om deze weer op een nieuwe plek achter te laten. Zo legt elke Happy Stone een eigen unieke weg af.

Soms staat er op de achterkant van de steen een social-media-pagina of hashtag vermeld. De vinder kan dan een foto van de steen delen en vertellen waar deze gevonden is. Zo is de reis van de Happy Stone online te volgen.

Inspiratie voor jouw Happy Stones

De afbeelding op een Happy Stone kan echt van alles zijn. Van mooie patronen tot aan inspirerende quotes, het is maar net wat jij als maker leuk vindt. Je kan er echt volledig je creativiteit in kwijt. Inspiratie nodig? Geen probleem! Bekijk hieronder voorbeelden voor het schilderen van stenen en laat je inspireren door Karwei!

Zelf Happy Stones maken: wat heb je nodig?

Wil jij zelf ook graag wat extra positiviteit de wereld insturen? Het maken van Happy Stones is heel eenvoudig én superleuk om te doen!

Dit heb je nodig
- Stenen
- Acrylverf (of restjes verf van je verfklus)
- Acrylstiften
- Transparante vernis of lak

Zo maak je jouw eigen Happy Stones

stap 1

Vind geschikte gladde stenen

De stenen voor Happy Stones kun je in de natuur zoeken, maar je kunt ook stenen kopen. Geschikte stenen worden vaak ‘Pebbles’ genoemd en hebben een formaat tussen de 30 en 80 millimeter. Bij ons vind je stenen in dit formaat ook in het assortiment. Het voordeel aan het kopen van stenen voor Happy Stones is dat je er meteen een groot aantal in huis hebt.

stap 2

Maak de stenen schoon

Mocht je stenen uit de natuur willen gebruiken zorg er dan voor dat deze stenen goed schoon zijn. Was de stenen af en laat ze goed drogen.

stap 3

Schilder je stenen

Begin met een laagje acrylverf in een kleur naar keuze of gebruik verfrestjes die je nog over hebt van een andere verfklus. Laat dit goed drogen en versier de steen dan verder. Dit kun je met acrylverf doen, maar met acrylstiften gaat dit nog iets gemakkelijker. Vergeet niet iets op de achterkant te schrijven, als je de avonturen van je stenen wilt volgen.

stap 4

Bescherm je steen met een laagje vernis of lak

Nadat de verf goed gedroogd is, kun je de steen nog voorzien van een laagje vernis of lak. Zo blijft jouw schildering lange tijd mooi blijft, zodat jouw Happy Stone op veel gezichten een glimlach kan toveren.

Wat zijn de spelregels voor het maken en vinden van Happy Stones?

Er zijn geen echte spelregels voor het maken of vinden van Happy Stones, maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden.

Happy Stones maken

  • Een Happy Stone moet de vinder blij maken. Schilder daarom alleen vrolijke, positieve dingen.
  • Houd rekening met de natuur. Gebruik daarom geen plakoogjes of andere dingen die van de steen af kunnen vallen.
  • Leg de steen ergens neer waar mensen het gemakkelijk kunnen vinden. Happy Stones hoeven niet verstopt te worden, maar mogen juist in het zicht liggen.
  • Leg de Happy Stones nooit op gevaarlijke plekken, zoals langs een snelweg.

Happy Stones vinden

  • Je mag een gevonden Happy Stone mee naar huis nemen, maar kunt deze ook ergens anders weer neerleggen.
  • Kijk op de achterkant van de steen of de maker ook gegevens heeft achtergelaten. Het is dan leuk om een foto van de steen te delen en te vertellen waar je de steen gevonden hebt.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!