Hal make-over

Hal make-over

In de serie Mini Makeover van Karwei laten verschillende bloggers zien hoe je met een kleine ingreep een groot verschil kunt maken in een ruimte. Mijn naam is Desiree de Vreede en ik ben het gezicht achter @budgethome; het Instagramaccount wat jou dagelijks op de hoogte houdt van de beste koopjes op interieurgebied. Ook deel ik veel interieurinspiratie en ben ik dol op DIY’en. Karwei heeft mij gevraagd om de komende tijd ook verschillende ruimtes een Mini Makeover te geven én – zoals je van mij gewend bent – het budget hierbij niet uit het oog te verliezen.

Een fris kleurtje op de muur

Dit keer is onze gang aan de beurt. We wonen in een vrij standaard nieuwbouwhuis en zo ziet de gang er dan ook uit; standaard... Een beetje saai zelfs. Je loopt er iedere dag een paar keer doorheen en het is het eerste wat je ziet als je een huis binnenkomt, maar ik heb er nooit echt moeite voor genomen. De gang kan dus wel een Mini Makeover gebruiken!

In de gang staat een praktisch kastje waar alle post, opladers en heel veel schoenen inzitten, dus deze wilde ik graag houden. Ik was ook nog erg tevreden over de kapstok (lekker veel haakjes) en de grote spiegel. Ik besloot daarom op zoek te gaan naar kleuren die deze inrichting zouden versterken. De meubels blijven, maar de basis wordt aangepakt.

De donkere kast staat nu voor een witte muur en daarboven hangt een witte kapstok. Dat vind ik geen mooie combinatie. Ik besluit daarom een lambrisering van een donkere kleur aan te brengen. Hierdoor staat de kast voor een donkere kleur en de kapstok hangt dan nog steeds aan een witte muur, waardoor de kleuren veel beter matchen bij de meubels. Aan de andere kant van de gang wil ik een speels kleurvlak aanbrengen dat de vorm van de spiegel benadrukt. Ronde en organische vormen breken de strakke lijnen in een nieuwbouwwoning en daarom ga ik voor een boog.

Met behulp van Pinterest en de Flexa Visualizer app ben ik op zoek gegaan naar de perfecte kleurencombinatie. In Karwei zag ik de donkergroene kleur (kleur IG PS-1171 van Karwei eigen merk) en door de Flexa Visualizer app kwam ik op het idee om deze te combineren met de kleur Early Dew van Flexa. Hierdoor kijk je vanuit de woonkamer op deze vergrijsde groene kleur en dat matcht mooi met de kleuren die we daar gebruikt hebben.

Lambrisering afplakken

Als je een lambrisering wilt aanbrengen en je hebt net als wij structuur op de muur, dan raad ik je aan om niet alleen schilderstape te gebruiken maar ook kit. Hiervoor teken je eerst de gewenste hoogte af, trek je met een waterpas een lijn en plak je deze lijn af met tape. Daarna kit je de onderkant van de tape af, door hier een dun laagje kit aan te brengen en dit met een natte vinger af te strijken. Ik dacht altijd dat kitten heel ingewikkeld was (zo’n grote kitspuit is nogal indrukwekkend haha), maar het is echt heel eenvoudig. Je kunt daarna gelijk over de kit heen schilderen en de tape verwijderen. Het eindresultaat is een superstrakke lijn!

Finishing touch: het deurbeslag spuiten

Tot slot besluit ik het zilverkleurige deurbeslag te vervangen voor zwarte exemplaren. Dit maakt zo’n groot verschil! Op de foto’s lijkt het een detail, maar in werkelijkheid ziet de hele gang er een stuk luxer uit. Het schildje van de meterkast spoot ik zwart met een matzwarte spuitlak voor metaal. Dit deurbeslag gebruiken we niet intensief, dus voor dit gebruik is metaallak een hele goede oplossing.

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren met deze Mini Makeover van de gang. Ga jij ook aan de slag? Ontdek wat een Mini Makeover met jouw interieur kan doen.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!