4 tips: Hal inrichten met natuurlijke kleuren

4 tips voor het inrichten van een hal met natuurlijke kleuren

Wil jij jouw hal een rustige uitstraling geven zonder dat de ruimte snel saai wordt? In deze blog geeft interieurstyliste Doortje een digitale make-over voor het opknappen van een hal. Lees de 4 tips van Doortje en laat je inspireren om jouw eigen hal op te knappen met natuurlijke kleuren, verschillende vormen en materialen en nog veel meer!

1. Zorg voor een basis kleur voor alle wanden inclusief het plafond

Kies voor alle wanden inclusief het plafond een neutrale basistint. Dit zorgt ervoor dat de ruimte direct warm aan zal voelen, zonder dat het effect direct heel heftig is. Juist met zo’n lichte, neutrale tint kun je ook erg goed het plafond meenemen. Dit zorgt voor een nog rustigere uitstraling, omdat je dan geen contrast-lijn ziet tussen de wanden en het plafond. Zo’n kleur is ook ideaal om door te trekken in de rest van het trappenhuis.

2. Maak gebruik van een smalle wandplank

Een smalle wandplank is ideaal voor in een smalle gang! Hij neemt amper ruimte in, maar zorgt er wel voor dat je van de gang ook een stijlvolle plek kunt maken. Je kunt op zo’n plank makkelijk wisselen met verschillende muurdecoratie en/of andere accessoires, zonder dat je hiervoor steeds opnieuw gaatjes in de muur hoeft te boren.

3. Voeg een speelse kapstok toe

Om op een speelse manier een kapstok toe te voegen, kan je bijvoorbeeld kiezen voor losse wandknoppen waar je prima een jas aan kunt ophangen. Heb je kids? Hang dan op ooghoogte van de kinderen ook een paar van deze haken op. Zo hoef je geen hysterische kinderkapstok toe te voegen aan je rustige gang, en creëer je toch een eigen plekje voor ze.

4. Mix verschillende vormen en materialen met elkaar

Wanneer je gaat voor een rustige uitstraling, kan het zijn dat de ruimte snel wat saai gaat ogen. De truc is om wel een mix van verschillende materialen te maken. Zo voeg je diepte en luxe toe aan het geheel. In deze gang zorgt de combinatie van de 3D-schilderijen, de vaas en de spiegel voor een goeie mix aan materialen die niet saai oogt.

Ik wens je veel succes en plezier met klussen en stylen!

Liefs,

Door

Shop deze hal make-over:

KARWEI hanglamp Linde
Uitstekend beoordeeld
145 klantreviews
Hanglampen zijn onmisbaar in je interieur, ze geven veel licht, sfeer, en nemen geen vloerruimte in beslag! Deze prachtige hanglamp Linde heeft een gave retro uitstraling door z... Hanglampen zijn onmisbaar in je interieur, ze geven veel licht, sfeer, en nemen geen vloerruimte ...
48.
99
69.99
30% korting vanaf 20.-
Aanbieding alleen vandaag nog geldig
Bekijk alles in hanglamp
Jashaak Knop beuken enkel
14 klantreviews
Bij KARWEI zijn veel verschillende garderobe- of kapstokhaken te koop. Zoals de jashaak Knop enkel hout. De jashaak is gemaakt van beuken. Wil je weten welke garderobehaken je n... Bij KARWEI zijn veel verschillende garderobe- of kapstokhaken te koop. Zoals de jashaak Knop enke...
4.
29
Bekijk alles in losse haken

Geschreven door:

Doortje Kruisheer

Doortje is interieurstyliste en eigenaresse van Thuis bij Door. Haar passie is het geven van advies en inspiratie voor je interieur. In Amsterdam geniet ze volop van haar huis, die helemaal naar haar wensen is en dat gunt ze iedereen. Maak van je huis de beste plek! In haar blogs deelt Doortje inspirerende interieuradviezen en hele toffe klussen.

Volg ons en mis niets!