6 tips om duurzamer te wonen

6 tips om duurzamer te wonen

Duurzaam leven wordt in 2022 een nog belangrijker thema. Sterker nog: het wordt een nieuwe manier van leven. Wil jij ook duurzamer wonen, zonder al te veel in te leveren op je comfort? Dan hebben wij 6 duurzame tips voor je.

Woongeluk podcast met Marije van der Made

In de podcast Woongeluk praten Marije van der Made, bekend van het YouTubekanaal; Ditgebeurterals en Jet van TipvanJet uitgebreid over dit onderwerp, omdat Marije hier heel veel waarde aan hecht.

Beluister Podcast #5 Duurzamer wonen - Met Marije

1. Verwarming: mag het een graadje minder?

Vooruit, we hadden je beloofd dat we het comfortabel zouden houden, maar je verwarming een graadje lager doen is niet zo vervelend als het klinkt. Je merkt er weinig van! Goede tochtstrips en een comfy plaid kunnen je hierbij helpen. Programmeer je thermostaat ook zo dat hij overdag als er niemand thuis is op 18 graden staat en ’s nachts bijvoorbeeld op 17 graden.

2. Houd de warmte binnen met goede isolatie

Je thermostaat lager zetten is één ding, de warmte binnen de muren houden is een tweede. Goede isolatie is daarom onmisbaar. Het is niet alleen duurzamer, je energierekening valt ook een stuk lager uit.

3. Steek je LED-licht op

LED-verlichting is energiezuinig en heeft een lange levensduur. Bij Karwei vind je LED-lampen in allerlei soorten en maten: van slimme verlichting tot trendy, glazen bollen in organische vormen.

4. Koop producten waar je lang van geniet

Duurzame producten zijn soms prijziger, maar een goed gevoel is onbetaalbaar. Daarnaast is het verstandig om de basis van je huis wat tijdlozer te houden, zodat je daar niet te veel aan hoeft te veranderen en er zo langer mee door kunt.

5. Geef oude apparaten een nieuw leven

Je kunt je oude apparaten en batterijen inleveren in onze recyclestraat in de Karwei bouwmarkt, of breng ze naar de milieustraat in je gemeente. Je kunt je oude apparaat of oude lichtbron (zoals een spaarlamp, ledlamp of tl-buis) ook verzenden naar ons antwoordnummer.

6. Gebruik een waterbesparende kraan

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel waterbesparende kranen te vinden, ook in trendy kleuren als messing en mat zwart. Kijk bij je zoektochten naar nieuwe kranen en douchekoppen eens rond en je zult zien dat je hier makkelijk een hoop water mee kunt besparen

Dit vind je misschien leuk

Schapenvacht Vloerkleed Taupe Gekruld 80 mm 100x70 cm
17 klantreviews
Tibetaans wilde krulschapenvacht in de kleur taupe. Dit warme en comfortabele schapenvacht leent zich uitstekend als vloerkleed maar kan ook op je bank of stoel gelegd worden. J... Tibetaans wilde krulschapenvacht in de kleur taupe. Dit warme en comfortabele schapenvacht leent ...
94.
99
Bekijk alles in schapenvacht
Atlantic Colin éénhendel keukenkraan Zwart
24 klantreviews
Comfort De Atlantic Colin éénhendel keukenkraan Zwart heeft een eigentijds ontwerp en kenmerkt zich met een robuuste uitstraling door zijn mat zwarte afwerking. Ook verkrijgbaar... Comfort De Atlantic Colin éénhendel keukenkraan Zwart heeft een eigentijds ontwerp en kenmerkt zi...
81.
75
109.00
25% korting
Aanbieding t/m 21-07-2024
Bekijk alles in keukenkraan
Le Noir & Blanc kant en klaar gordijn deels-verduisterend wit/grijs (kleurnr. 1262) 140x270 cm (bxh)
10 klantreviews
Het Le Noir & Blanc kant-en-klaar gordijn deels-verduisterend wit/grijs (1262) is een kant-en-klaar gordijn met een luxe uitstraling gemaakt van 100% polyester. De stof is 80% v... Het Le Noir & Blanc kant-en-klaar gordijn deels-verduisterend wit/grijs (1262) is een kant-en-kla...
57.
74
76.99
25% korting vanaf 25.-
Aanbieding t/m 21-07-2024
Bekijk alles in plooigordijn

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!