DIY Roze wandpaneel achter kast maken

DIY Roze wandpaneel achter kast maken

Plaats een gekleurd wandpaneel achter de kast. Met een eenvoudige toevoeging creëer je direct een groots effect! Mooi toch?! Door een houten paneel in je favoriete kleur te verven en deze los tegen de muur achter je kast te plaatsen, ontstaat er direct warmte en sfeer in je ruimte. Zo simpel en zo fantastisch is deze DIY.

Het ronde paneel, wat los tegen de muur aan staat, is heel verassend en oogt echt bijzonder. Dat komt door de ronde vriendelijke vorm, die een mooi contrast vormt met de rechte hoeken van de kast. En door de aardse kleur natuurlijk. Zet de kast iets uit het lood en je bent klaar.

Meerdere losse panelen

Wat je ook kunt doen is meerdere losse panelen in verschillende tinten en verschillende vormen plaatsen. Bijvoorbeeld tegen de muur achter de bank. Wissel ronde vormen af met strakke lijnen voor een stijlvol effect. Speel met de panelen en schuif net zolang tot je de perfecte compositie gevonden hebt waar jij blij mee bent. En als je zin hebt in iets anders verander je de samenstelling, of je verft ze in een andere kleur. Zorg ervoor dat de kleuren uit een verfstaal komen: zo weet je zeker dat de kleuren bij elkaar passen.

Lambrisering

Creëer met een rechthoekig paneel lambrisering achter de bank, in dezelfde kleur als de muur. Lambrisering zorgt voor diepte in de woonkamer, en je kunt er ook nog accessoires op kwijt. Voor de styling die erop staat geldt wel:

  • verschillende groottes en hoogtes
  • less is more
  • contrastrijke kleur mag best

Bekijk hier de stappen voor jouw DIY wandpaneel:

stap 1

Maak de panelen op maat

Meet globaal de grootte van het paneel op. Laat het paneel op maat laten zagen in de bouwmarkt of bekijk de mogelijkheden bij Karwei voor hout op maat.

stap 2

Bepaal de vorm van het wandpaneel

Sla een spijker aan de achterzijde zachtjes in het paneel en bevestig hier een touwtje met een potlood aan. Trek eenvoudig de ronde vorm op het paneel.

stap 3

Zaag de vorm

Zaag de vorm met een decoupeerzaag. Schuur de randen met fijn schuurpapier.

stap 4

Zet het paneel in de grondverf

Zet het paneel in de grondverf en laat dit goed drogen. Schuur het paneel licht op.

stap 5

Schilder het paneel

Schilder het paneel in de gewenste kleur.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!