Toilet make over

Aan ons nieuwsbouwhuis is al veel veranderd, verbouwd of onder handen genomen, maar het toilet op de benedenverdieping ontsprong keer op keer de dans. Kijkend naar Eigen Huis & Tuin, waar i.s.m. Karwei een toilet werd omgetoverd tot waar walhalla, was ik om: toilet, your next! De hoogste tijd om de sfeer van ons huis, ook terug te laten komen in de kleinste ruimte van het huis. Weg met het nieuwbouwwit en de kale muren. Hallo kleur en sfeer!

Moodboard

Bij een make over werk ik graag met een moodboard. Uren kan ik zoeken naar dat ene perfecte plaatje of juiste stijl. Aangezien de ruimte vrij klein is, maakte ik dit keer een mini moodboard. Het kekke palmbehang, welke werd gebruikt in de toilet make over bij Eigen Huis & Tuin, heb ik natuurlijk al als behangpaneel in onze woonkamer staan. Wel geeft deze botanische print precies de sfeer weer die ik ook graag doorvoer in deze ruimte van ons huis. Verder passen binnen het botanische thema frisse grijs- en groentinten en natuurlijk planten. Om het natuurlijk karakter te behouden, maar wel wat tegenhang te bieden aan het frisse, combineerde ik deze kleuren met frêle gedroogde bloemen en onbehandeld blank hout.

Kleur & materiaalkeuze

Qua kleur was ik er op basis van mijn moodboard snel uit: early dew van Flexa Creations. Een fantastische matte grijsgroene verf die je binnen no-time in botanische sferen brengt. Daarnaast mag een spiegel op het toilet natuurlijk niet ontbreken. Ik viel voor spiegel Feline met haar blonde houten uitstraling en geometrische vorm. Voor een groots effect gebruik ik niet èèn, maar negen Feline spiegels! Voor een optisch en speels effect, plaats ik de spiegels in een honinggraad motief verdeeld over twee wanden. Om het geheel niet tè natuurlijk en botanisch te laten ogen, breng ik contrast aan met mat gouden accessoires. Ook viel ik als een blok voor hanglamp ‘Lynn’: een fraaie frêle lamp die mij deed denken aan de gedroogde hortensia uit mijn moodboard. De hanglamp geeft in deze kleine ruimte een prachtig schijnsel van licht door het broze geweven gouden gaas. Net dat beetje ‘cachet’ wat deze make over nog mist.

Aan de slag

Aangezien het toilet witter dan wit is, kon ik direct aan de slag met de verfkwast. Early dew van Flexa Creations dekt in èèn keer en droogt vrij snel (+/- 2 uur). Vervolgens kon het pas-en-meet-werk beginnen: het ophangen van de spiegels verdeeld over twee wanden. Aangezien ik nog niet precies wist hoe ik het honinggraadmotief verdeeld wilde hebben, heb ik negen mallen van oud karton uitgesneden. Deze heb ik vervolgens professioneel (not!) met schilderstape opgehangen. Op deze manier kon ik, zonder dat ik verf van de muur aftrok, de kartonnen mallen steeds opnieuw verplaatsen en snel bevestigen. Eenmaal content met de geometrische vorm, kon het meetwerk pas echt beginnen. Iedere spiegel dient op de juiste afstand van de andere spiegels te hangen. Ik werkte hierbij vanuit de meest hoge spiegel, aangezien het gruis van de boormachine anders op je nieuwe spiegels terecht komt. Hang je de spiegels niet direct op, dan kun je er ook voor kiezen om juist onderaan te starten.

Hangrek voor droogbloemen

Naast de negen spiegels plaatste ik ook een marmeren plank om mooie accessoires op te plaatsen. Daar ik de combinatie van marmer en blond hout erg mooi vind, koos ik bewust niet voor de reguliere gouden plankdragers, maar juist voor blanke grenenhouten plankdragers. Ook wilde ik graag de gedroogde bloemen uit mijn moodboard fysiek terug laten komen in de make over. Ik ben dol op het drogen van bloemen, maar heb daar – tot nu toe – nog niet de juiste plek voor gevonden. De botanische sfeer van mijn nieuwe toilet leent zich hier echter uitstekend voor. Ik zaagde een bezemsteel op maat en bevestigde deze middels touw en twee haakjes aan het plafond. Het touw vrolijkte ik op met blanke houten kralen et voilà: een droogrek voor de mooiste bloemen is een feit! Op een paar accessoires na heeft ons nieuwe toilet eigenlijk niet veel meer nodig. Ik stylde de ruimte af met groen glaswerk, gouden accessoires, kaarsen en twee kleine botanische prints: een rond ornament van gaas en een goud staand bladmotief. Tot slot potte ik mijn favoriete hangplant ‘string of hearts’ in een geometrische bloempot en plaatste ik kamerplant ‘mikado’ met zijn gouden bloemknopjes op de marmeren plank voor een botanische èn gouden finishing touch.

Ons kale witte nieuwbouwtoilet heeft een flinke make over ondergaan en ik ben enorm blij met het resultaat. Visite die naar het toilet gaan, komen verbaasd terug de woonkamer in lopen, met de liefste complimenten! Ik ben benieuwd wat jullie van het resultaat vinden. Laat je het me even weten via @blondhout op Instagram?

Liefs, Stef

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Stefanie van der Kleij

Hi! Ik ben Stef (32) en ik woon samen met manlief, zoon Sepp (3) en dochter Zoë (1) in een heerlijke lichte hoekwoning in Haarlem. Mijn hart gaat sneller kloppen van alles wat te maken heeft met interieur. Van het speuren naar unieke kringloopvondsten tot het opstropen van mijn mouwen voor een uitdagend DIY project, ik word er blij van! Deze geluksmomentjes en nog veel meer wooninspiratie deel ik via mijn Instagramaccount @blondhout en als blogger voor Karwei, lees je mee?