Botanische toilet make over

Toilet make over

In de kleinste ruimte van het huis, het toilet, kun je de sfeer van je huis en interieur natuurlijk ook terug laten komen. Ben je de huidige stijl van je toilet beu of heb je zin in een make over? Lees onze tips en ideeën om jouw toilet om te toveren tot een natuurlijke, botanische ruimte.

Werk met een moodboard

Bij een make over is het handig om met een moodboard te werken. Ga op zoek naar inspirerende plaatjes in de stijl die jij mooi vindt en voeg ze bij elkaar. In deze make over gaan we voor een botanische sfeer die past bij de stijl van de rest van het huis. Op het moodboard verschijnen daarom veel frisse grijs- en groentinten en natuurlijk veel planten. Om het natuurlijke karakter te behouden, maar wel wat tegenhang te bieden aan het ‘frisse’, worden deze kleuren gecombineerd met frêle gedroogde bloemen en onbehandeld blank hout.

Kies de gewenste kleuren en materialen

Op basis van het moodboard kun je de kleur voor op de muur bepalen. Hier is gekozen voor de kleur: early dew van Flexa Creations. Een matte grijsgroene verf die je binnen no time in botanische sferen brengt. Daarnaast mag een spiegel op het toilet natuurlijk niet ontbreken. Deze spiegel Feline heeft een blonde houten uitstraling en geometrische vorm. Voor een groots effect kiezen we hier niet voor één, maar voor negen (!) spiegels. Wil je een optisch en speels effect? Plaats dan de spiegels in een honinggraad motief, verdeeld over twee wanden. Om het geheel niet té natuurlijk en botanisch te laten ogen, kun je een contrast aanbrengen door het gebruik van mat gouden accessoires. De gedroogde hortensia uit het moodboard zien we terug in de hanglamp Lynn. De hanglamp geeft in deze kleine ruimte een prachtig schijnsel van licht door het broze geweven gouden gaas. Dit is net dat beetje ‘cachet’ wat deze make over nog mist.

Aan de slag met de toilet make over

Aangezien de muren van het toilet nu nog witter dan wit zijn, kunnen we direct aan de slag met de verfkwast! Early dew van Flexa Creations dekt in één keer en droogt vrij snel (+/- 2 uur). Vervolgens kan het pas-en-meet-werk beginnen: het ophangen van de spiegels verdeeld over twee wanden. Weet je nog niet precies hoe je het motief wil hebben? Snij dan eerst negen (of een ander aantal) mallen uit karton. Deze kun je vervolgens met schilderstape ophangen in een motief dat jij vindt passen in deze ruimte. Door het gebruik van schilderstape kun je de mallen steeds opnieuw verplaatsen en bevestigen. Eenmaal content met de geometrische vorm, kan het échte meetwerk beginnen. Iedere spiegel dient namelijk op de juiste afstand van de andere spiegels te hangen. Werk hierbij vanuit de meest hoge spiegel, aangezien het gruis van de boormachine anders op je nieuwe spiegels terecht komt. Hang je de spiegels niet direct op? Dan kun je er ook voor kiezen om juist onderaan te starten.

Idee: hangrek voor droogbloemen

Naast de negen spiegels plaatsen we ook een marmeren plank om mooie accessoires op te plaatsen. Omdat we hier voor de combinatie van marmer en blond hout willen gaan, kiezen we niet voor reguliere gouden plankdragers, maar juist voor blank grenenhouten plankdragers. De gedroogde bloemen uit het moodboard komen ook fysiek terug in deze make over. De botanische sfeer van dit nieuwe toilet leent zich uitstekend voor het drogen van bloemen! Wil je dit ook? Zaag een bezemsteel op maat en bevestig deze met touw en twee haakjes aan het plafond. Vrolijk het touw nog wat op met blanke houten kralen et voilà: een droogrek voor de mooiste bloemen is een feit! Op een paar accessoires na heeft dit nieuwe toilet eigenlijk niet veel meer nodig. We voegen nog groen glaswerk, gouden accessoires en kaarsen toe. En we laten twee kleine botanische prints terugkomen: een rond ornament van gaas en een goud staand bladmotief. Voor een botanische en gouden finishing touch plaatsen we de hangplant ‘string of hearts’ in een geometrische bloempot en de kamerplan ‘mikado’ met gouden bloemknopjes op de marmeren plank. Klaar is deze toilet make over!

Ons kale witte nieuwbouwtoilet heeft een flinke make over ondergaan en ik ben enorm blij met het resultaat. Visite die naar het toilet gaat, komen verbaasd terug de woonkamer in lopen, met de liefste complimenten! Ik ben benieuwd wat jullie van het resultaat vinden.

Liefs, Stef

Geschreven door:

Stefanie van der Kleij

Hi! Ik ben Stef (32) en ik woon samen met manlief, zoon Sepp (3) en dochter Zoë (1) in een heerlijke lichte hoekwoning in Haarlem. Mijn hart gaat sneller kloppen van alles wat te maken heeft met interieur. Van het speuren naar unieke kringloopvondsten tot het opstropen van mijn mouwen voor een uitdagend DIY project, ik word er blij van! Deze geluksmomentjes en nog veel meer wooninspiratie deel ik via mijn Instagramaccount @blondhout en als blogger voor Karwei, lees je mee?

Volg ons en mis niets!