Sinterklaashuisjes van hout maken - Sinterklaasdecoratie

Zelf Sinterklaashuisjes maken

Deze sinterklaashuisjes zijn erg leuk om te maken als sinterklaasdecoratie. Je kunt ze ook gezellig in elkaar knutselen met kinderen. Want wanneer de Goedheiligman in het land is, kunnen we eigenlijk nergens anders meer over praten. Sinterklaasdecoratie, sinterklaasliedjes, cadeautjes en bakken vol (chocolade)pepernoten, ik ben er dol op! Jij ook? Ga dan gezellig aan de slag met deze houten sinterklaashuisjes. Onder het genot van pepernoten natuurlijk! En sinterklaasliedjes op de achtergrond.

Sinterklaashuisjes maken stap 1
stap 1

Bepaal het ontwerp van de huisjes

Bepaal eerst het ontwerp van de huisjes en maak hiervan een malletje op A4 papier. Knip deze vervolgens uit. Teken de huisjes over op het hout en zaag de huisjes uit.

Sinterklaashuisjes maken stap 2
stap 2

Verbind de huisjes

Wanneer alle drie de huisjes zijn uitgezaagd, worden ze aan elkaar verbonden met kleine schaniertjes.

Sinterklaashuisjes maken stap 2
stap 3

Plaats de scharnieren

Door de scharnieren bij het ene huisje aan de voorzijde en bij het andere huisje aan de achterzijde te plaatsen, creëer je een leuk ‘harmonica’ effect.

Sinterklaashuisjes maken stap 4
stap 4

Verf de sinterklaashuisjes

Tot slot krijgen de huisjes nog een likje schoolbordverf. Zo kan er als finishing touch ramen en deuren op getekend worden met een krijtje. Laat je fantasie de vrije loop of schakel je eigen hulppietje in! Want deze sinterklaashuisjes vinden kinderen vast ook erg leuk om in elkaar te knutselen.

Knutselen met kinderen

Heb jij een fanatieke jonge klusser in huis? Bekijk meer DIY-ideeën om te knutselen met kinderen. Laat bijvoorbeeld de verfklussen uit de stappenplannen over aan de kinderen.

Heb je genoeg sinterklaasdecoratie gemaakt? Dan kun je ook voor Kerstmis aan de slag! Van adventskalenders tot kerststerren; bekijk alle DIY-ideeën voor kerst.

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.

Volg ons en mis niets!